Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

1581 - «Βήματα στον παράδεισο»: Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος


«Βήματα στον παράδεισο». Έτσι τιτλοφορεί ο κεφαλονίτης συγγραφέας Σπύρος Αντωνάτος το νέο του βιβλίο, που είναι καταστάλαγμα αυτών που έζησε στο οδοιπορικό του στο Άγιον Όρος.
Ένα οδοιπορικό που θα το ζήσει ο καθένας που θα ξεφυλλίσει τις 211 σελίδες του. Και θα πιστέψει ότι είναι εκεί στο Περιβόλι της Παναγίας, στην Ακρόπολη της Ορθοδοξίας και όπως σημειώνει στο προλογικό του σημείωμα o Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Πρέπει να θυμίσουμε ότι o Σπύρος Αντωνάτος έχει γράψει ήδη το συγκλονιστικό βιβλίο του Αργοστόλι, η Χαμένη Πόλη, στο οποίο καταγράφει την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός του 1953, όπου εξασφάλισε μια ολόκληρη ιστορία, που την έβλεπες ζωντανή σε κάθε βήμα, σε κάθε δρομάκι, σε κάθε σπίτι και για το οποίο το 2006 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
Στο νέο βιβλίο του εξομολογείται: «Από χρόνια σκόπευα να επισκεφθώ τούτον τον τόπο, τον θρυλικό, τον άγιο, τον βυζαντινό, τον μοναστηριακό, τον πάντερπνον και πανεύοσμον .Ήθελα όχι μόνο να βεβαιωθώ για όλα αυτά, αλλά ενδόμυχα αναζητούσα μια λύτρωση».
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό που θυμίζει παλαιότερα προσκυνητάρια. Γράφτηκε με αγάπη. Ο κ. Αντωνάτος είδε το Άγιο Όρος με τις δικές του δυνάμεις και προϋποθέσεις. Αναζητεί παντού το αμήχανον βάθος και κάλλος. Μακάρι να βλέπαμε έτσι το ΆγιονΌρος όλοι μας, γράφει προλογίζοντας το βιβλίο ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έκδοση του βιβλίου έγινε από τον ίδιο τον συγγραφέα και όποιος θέλει να το προμηθευτεί μπορεί να το αναζητήσει στη διεύθυνση Κ. Λοβέρδου 5, 28100 Αργοστόλι, τηλ. 26710 - 28880. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου