Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

814 - Μύστης του Αγιορειτικού μοναχισμού ο νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου Αστορίας


Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου εξέλεξε τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Ζαχάρη ως νέο ηγούμενο της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου Αστορίας.

Ο Πανασιολογιότατος χρημάτισε Σχολάρχης της Αθωνιάδας Σχολής στον Άθωνα.

Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, επειδή σημαίνει ότι είναι μύστης του Αγιορειτικού μοναχισμού και αυτό το πνεύμα θα κομίσει στην Ιερά Μονή Χρυσοβαλάντου.

Εκφράζουμε επίσης τη χαρά μας επειδή το Πατριαρχείο εξέλεξε ως Ηγούμενο κληρικό με παραδοσιακή εμφάνιση που είναι απαραίτητη για ένα ηγούμενο Μονής και η οποία - κατά τεκμήριον - αποτελεί απόδειξη ότι οι κληρικοί που την φέρουν δεν είναι νεωτεριστές.

Εκείνο όμως που προπαντός ελπίζουμε είναι ότι ο Πανασιολογιότατος θα φέρει μαζί του - ή και θα προσελκύσει στη συνέχεια - ικανό αριθμό μοναχών και μοναζουσών για να επανδρώσει την κεντρική Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου αλλά και τα μετόχια της ανά τις ΗΠΑ.

Προσευχόμαστε ο νέος ηγούμενος της Χρυσοβαλάντου να ακολουθήσει το παράδειγμα του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, ο οποίος έφερνε από την Ελλάδα δύο τρείς - μοναχούς ή μοναχές και αυτοί αποτελούσαν τη μαγιά των νέων αδελφοτήτων που δημιουργήθηκαν.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Πανοσιολογιότατος συνδέεται με ανδρώες και γυκαικείες Μονές στο Άγιον Όρος και στην Ελλάδα από τις οποίες μπορεί να αντλήσει τον πυρήνα για τη σταδιακή συγκρότηση αδελφοτήτων στην Αστόρια και στα άλλα μέρη που υπάρχουν μετόχια της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου.

Ευχόμαστε ο Θεός να ευλογήσει την ηγουμενία του Πανοσιολογιότατου κ. Ιερόθεου. Παράλληλα θέλουμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φιλομηλίου κ. Ηλία, ο οποίος με υπομονή και ταπείνωση ανέλαβε τον σταυρό της ευθύνης της εξομάλυνσης της κατάστασης στο μοναστήρι μετά τα όσα λύπησαν και σκανδάλισαν.

Παναγιώτης Τελεβάντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου