Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

761 - Η υποδοχή αντιγράφου της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Χλόης Καστοριάς, το διήμερο του Σαββάτου 11 και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το χιόνι που κατέκλυσε τους δρόμους και τα χωριά του Νομού Καστοριάς.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2012, έγινε η επίσημη υποδοχή αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Φοβεράς Προστασίας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος στον οποίον και θα φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα. Αμέσως μετά τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, η οποία ήταν αφιερωμένη στους αδελφούς μας που πάσχουν από την φοβερά αρρώστια του καρκίνου. Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και λείψανο του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού, προστάτου των καρκινοπαθών.
Τέλος, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από την απελευθέρωση της Καστοριάς μας, από τον τουρκικό ζυγό, ο Σεβασμιώτατος τίμησε πολύτεκνες Μητέρες με τον χρυσό Σταυρό της Παναγίας της Οδηγητρίας, οι οποίες δίνουν τον αγώνα τους και η προσφορά τους στο γένος είναι σημαντική σε μια εποχή που μαστίζει τη χώρα μας το δημογραφικό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου