Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

775 - Ερώτηση βουλευτών προς την Υπουργό για το ζήτημα της Αθωνιάδος


Έντονα αναστατωμένοι είναι οι μαθητές που φοιτούν στην Γ΄ Λυκείου της ιστορικής Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αγίου Όρους καθώς και οι γονείς τους, από την απόφαση του Υπουργείου να συνεχίσουν την φοίτησή τους στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης.
Συγκεκριμένα, με έγγραφο που εστάλη προς τη Διεύθυνση της Σχολής, το Υπουργείο καλεί τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου να εγκαταλείψουν την Σχολή και να μεταφερθούν στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.
Το γεγονός αυτό είναι πρωτάκουστο και απαράδεκτο καθώς εν μέσω της σχολικής περιόδου και λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις καλούνται οι μαθητές να αλλάξουν σχολική στέγη και να εγκατασταθούν χιλιόμετρα μακριά.
Η Αθωνιάς Εκκλησιαστική Ακαδημία αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της Πατρίδας μας, στην οποία έχουν φοιτήσει μεγάλες προσωπικότητες του Γένους, όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Ρήγας Φεραίος, ο Ευγένιος Βούλγαρης και πολλοί άλλοι.
Παράλληλα, η φοίτηση στη Σχολή αυτή αποτελεί συνειδητή επιλογή των μαθητών, οι οποίοι επέλεξαν να μυηθούν και να διδαχθούν τις θρησκευτικές παραδόσεις από μικρή ηλικία.
Κατά συνέπεια, αποτελεί το λιγότερο εμπαιγμός προς τους μαθητές αλλά και αντιπαιδαγωγική μέθοδος η απόφαση αλλαγής της σχολικής στέγης από αβλεψίες και παραλείψεις της Πολιτείας.
Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:  
1. Είναι δυνατόν στο μέσο της σχολικής περιόδου να ζητείται αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος από μαθητές λόγω έλλειψης καθηγητών;
2. Πόσο παιδαγωγική θεωρείται την πρακτική αυτή;
3. Αντιλαμβάνεστε την ιστορία που φέρει η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, τις θρησκευτικές παραδόσεις που αυτή μεταφέρει στο πέρασμα των Αιώνων και με ποιο σκεπτικό αποφασίζετε να εκδιώξετε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου;
4. Για ποιο λόγο δεν έχετε προνοήσει για την στελέχωση της Σχολής με τους απαραίτητους καθηγητές της φετινή σχολική χρονιά και μάλιστα σε μαθήματα στα οποία οι μαθητές θα εξεταστούν πανελλαδικά;
5. Είναι στις προθέσεις σας να συμμεριστείτε τα δίκαια αιτήματα των γονέων των μαθητών της Σχολής και να επιλύσετε κάθε δυνατό πρόβλημα με το εκπαιδευτικό προσωπικό,  ώστε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου να μην αναγκαστούν να μετεγκατασταθούν σε άλλο σχολείο;
Οι  Ερωτώντες  Βουλευτές:
Ανατολάκης Γεώργιος,   Β΄ Πειραιώς - ΛΑ.Ο.Σ.  
Πλεύρης Αθανάσιος, Α΄ Αθηνών – ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου