Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

779 - Μετασεισμός 3,3R τις πρωινές ώρες στον Άθω


Αρκετές είναι οι μετασεισμικές δονήσεις που σημειώνονται ύστερα από τον σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης ανάμεσα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και την χερσόνησο του Άθω. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά και δεν συντρέχει ανησυχία.


Ο μεγαλύτερος μετασεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή, μετά την κύρια σεισμική δόνηση των 5,2R, ήταν την Τετάρτη στις 17:23 με μέγεθος 3,5R, με το εστιακό βάθος της δόνησης να εντοπίζεται στα 10 περίπου χιλιόμετρα, ενώ σήμερα στις 01:59 σημειώθηκε μετασεισμός 3,3R, εστιακού βάθους 2 χιλμ..
Η σεισμική δόνηση των 5,2R, φαίνεται πάντως να έχει επηρεάσει αρκετά μικρά ρήγματα που βρίσκονται και στην Χαλκιδική αλλά γενικότερα στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη αλλά και σε αρκετά νησιά του βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους πάντως, τα ρήγματα αυτά δίνουν πολύ μικρούς σεισμούς από 2 - 3 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι πάντως είναι καθησυχαστικοί και θεωρούν φυσικό αυτή η περιοχή ύστερα από αυτόν τον σεισμό να δίνει τέτοιου είδους μετασεισμικές δονήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου