Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

12966 - Αρκετά με τους κερδοσκόπους που εξευτελίζουν το Άγιο Όρος

Άρθρο του Ανδρέα Μ. Καραγιάννη, εκδότου, Νομικού , συγγραφέα
στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που δυστυχώς οι ηθικές αξίες και αρχές έχουν καταπατηθεί.
Αυτό αποδεικνύει καθημερινά η κουλτούρα, η παιδεία και οι επιλογές του μέσου Νεοέλληνα.
Μπήκαμε αισίως στο 2020 και ασχολούμασταν με δυο αλητήριους από το Ναύπλιο που για να κάνουν διαφήμιση στο μαγαζί τους υβρίζουν τον Κυριό μας Ιησού Χριστό με τρόπο χυδαίο.
Αντιδράσεις όμως έχουν προκαλέσει και οι συμπεριφορές δήθεν «Πιστών» οι οποίοι ξεδιάντροπα χρησιμοποιούν το Ιερό όνομα του Αγίου Όρους για να εξέλθουν της επαγγελματικής, κοινωνικής και οικονομικής αφάνειας.
Είναι γεγονός πως εδώ και αρκετά χρόνια το Περιβόλι της Παναγιάς έχει σταθεί η αιτία να «αναστηθούν» καριέρες ατάλαντων δικηγόρων, αστοιχείωτων δημοσιογράφων, ηθοποιών και πολλών άλλων επαγγελμάτων, οι οποίοι είδαν «άσπρη μέρα» επειδή προσκολλήθηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Αυτό όμως ας πούμε πως γίνεται ανεκτό, έτσι λειτουργεί το σύστημα.
Αυτό που δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό, είναι αυτή η νέα μόδα που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό με τις επιχειρήσεις.
Ο κάθε πικραμένος, που λέει και ο λαός μας, φτιάχνει μια επιχείρηση και βάζει τίτλο σχετιζόμενο με το Άγιο Όρος μπας και αλιεύσει πελατάκια.
Πριν λίγο καιρό εγκαινιάσθηκε εστιατόριο στην πόλη των Αθηνών, το οποίο διαφήμιζαν και ορισμένα κανάλια όπου λέει σου σερβίρουν άνθρωποι ντυμένοι μοναχοί από το Άγιο Όρος για να βιώσεις την ατμόσφαιρα, ενώ χρησιμοποιούν (παρατύπως) και τοπωνύμια, για να ενισχύσουν το παραμύθι τους.
Κάνουν δηλαδή το τελετουργικό της Πίστεώς μας Τσίρκο.
Σε άλλες περιπτώσεις ιδιώτες ανοίγουν χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις και βάζουν τίτλο εικόνων της Παναγίας με σκοπό να τσιμπήσει κάποιος αδαής.
Μιλούμε πλέον για την απόλυτη εκμετάλλευση του συμβόλου της Ορθοδοξίας μας, εις το οποίο όσοι έχουν ζήσει γνωρίζουν πως στο Άγιο Όρος βρίσκεις την ψυχή σου, αναζητάς τον εαυτό σου, επικοινωνείς με τον Κύριο και γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, δεν πας για δημόσιες σχέσεις.
Χρέος όλων μας να βάλουμε φρένο με τη στάση μας σε όλο αυτό τον κατήφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου