Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

5494 - Έκτακτη είδηση: Εκοιμήθη ο Προηγούμενος Γαλακτίων Σιμωνοπετρίτης



Κοιμήθηκε ειρηνικά σε ηλικία 95 ετών ο Προηγούμενος Γαλακτίων Σιμωνοπετρίτης. Ήταν κατά σάρκα πατέρας της ηγουμένης της μονής της Ορμύλιας μοναχής Νικοδήμης και του ιερομονάχου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη. Εκάρη μοναχός στη Σιμωνόπετρα προ τεσσακονταετίας περίπου.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/10/14, 8:59 π.μ.

    Ναι, Άγιος! Θυμάμαι: 21 Δεκεμβρίου του 1995. Ήμασταν τότε πέντε νεαροί προσκυνητές στη Σιμωνόπετρα. Θυμάμαι τη σκηνή: ο π. Γαλακτίων, χωρίς να λέει πολλά, κατ' ουσίαν μιλώντας ελάχιστα, μας έδειχνε τους χώρους της Σιμωνόπετρας, το αρχονταρίκι, τα νέα έργα... Κάποια στιγμή, απομακρύνεται λίγο, για να πει κάτι με ένα άλλο μοναχό, και εμείς οι πέντε νέοι, μιλώντας μεταξύ μας, με ένα στόμα ομολογούμε: "ΤΙ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ;" Σαν "κάτι" να έβγαινε από μέσα του, και να μας αγκάλιαζε γλυκά... Για εμένα, έναν άσχετο με την πνευματική ζωή φοιτητή δημοσιογραφίας, τότε, ήταν απαραίτητο αυτό το "λουκουμάκι" της θείας χάριτος, για να "ξυπνήσω" από τα σκοτάδια μου... Από τότε, όποτε πήγαινα στη Σιμωνόπετρα, πάντα καθηλωνόμουν όταν διάβαζε τον εξάψαλμο, με μοναδικό τρόπο, ως προεστώς της συνάξεως... Μόνο μία φράση μου βγαίνει: Άγιε του Θεού, πρέσβευε υπέρ υμών των αμαρτωλών... Και κάτι ακόμη: πόσο είχε κατηγορηθεί, επειδή δεν αρνιόταν να τον φωτογραφίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φανούρης μοσκιού2/11/14, 10:41 μ.μ.

    Μια φορά με πήρε αγκαλιά , και αισθάνθηκα τέτοια χαρά που δε λέγεται , μου έχει κάνει δώρο ένα ραβδί φτιαγμένο από τον ίδιο μιας και θα πήγαινα από τη Σιμωνόπετρα στη Γρηγορίου με τα πόδια λέγοντας μου " πάρτο για το δρόμο έχει πολλά φίδια " ...το περίεργο ήταν πως δεν είδα φίδια στο δρόμο και άρχισα να λέω ..."μα τι λέει ο γέροντας ποια φίδια ? τίποτε δεν υπάρχει " .Μετά από λίγο αφού έφυγε ο φόβος των φιδιών ήρθαν τα φίδια που εννοούσε ο γέροντας ...λογισμοί , όταν χτυπούσε το ραβδί στο έδαφος , φεύγαν οι λογισμοί και ησυχαζα, έτσι κατάλαβα ...εύχομαι να έχουμε την παρέα του στον παράδεισο για να ξανανιώσουμε τη χαρά που μας μετέδωσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή