Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

1999 - Η προσκυνηματική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιο Όρος



Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πανηγύρισε το Σάββατο και την Κυριακή 6-7 Οκτωβρίου (23-24 Σεπτεμβρίου π. ε.) η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους την ιερά μνήμη του οσίου Πατρός Σίμωνος. Της ιεράς πανηγύρεως προέστη, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος. Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου έγινε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στην Ιερά Μονή, από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μεθόδιο και τους αδελφούς της Ιεράς Μονής.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας λειτούργησε το Σάββατο και την Κυριακή στο καθολικό της Ιεράς Μονής, τιμώμενο επ’ ονόματι των Εισοδίων της Θεοτόκου και ετέλεσε και το μυστήριο της εις Διάκονον και Πρεσβύτερον χειροτονίας αντιστοίχως του μοναχού Αιμιλιανού. Ακολούθησε η καθιερωμένη μοναστηριακή τράπεζα κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την ευγενώς παρασχεθείσα ευλογία, τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Μεθόδιο και τους αγίους Πατέρες  της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου για την φιλόφρονα δοχή και την φιλοξενία.
Στο διάστημα παραμονής του Σεβ. Ποιμενάρχου μας στο Περιβόλι της Παναγίας του εδόθη η ευκαιρία να προσκυνήσει την εφέστια και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστίν», η οποία φυλάσσεται στόν  Ιερό Ναό του Πρωτάτου στίς Καρυές. Επισκέφθηκε επίσης την Ιερά Κοινότητα, την Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου προσκύνησε την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «Πορταΐτισσας», συνομίλησε με τον Καθηγούμενο της ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Ναθαναήλ και ξεναγήθηκε στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μονής, και την Ιερά Μονή Καρακάλλου, στην οποία είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Καθηγουμένο της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο.
 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου