Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

2124 - Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους σήμερα στη Δράμα: «Αισθανόμαστε ιδιαιτέρα τιμή που βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον Ιστορικό και Μαρτυρικό τόπο»



Τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 30 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος και η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους με τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Πατέρα Μάξιμο Ιβηρίτη.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης που έχει ο Δήμαρχος Δράμας με τους Πατέρες και τα προσκυνήματα του Αγίου Όρους.
Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Πατήρ Μάξιμος Ιβηρίτης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υποδοχή της Ιεράς Επιστασίας στο Δημαρχείο της Δράμας αλλά και την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη σημειώνοντας ότι αποτελεί η ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη σε έναν ιστορικό και μαρτυρικό τόπο όπως η Δράμα.
Στην διάρκεια της επίσκεψης ανακοινώθηκε, ότι μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, θα κατασκευαστεί μία εικόνα, πανομοιότυπη με την εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί, η οποία και θα κοσμήσει την πόλη μας κατά την διάρκεια των πανηγυρικών εκδηλώσεων των Ελευθερίων του 2013.
Συγχρόνως ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης επέδωσε στον Πρωτεπιστάτη μία εικόνα της Αγίας Βαρβάρας καθώς και εκδόσεις του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ με τα αξιοθέατα και την ιστορία της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου