Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

2125 - Πρωτοπορεί Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ



Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ από σήμερα “προσβάσιμη” από άτομα 
με μερική ή ολική έλλειψη όρασης
30 Οκτωβρίου 2012

Αγαπητοί συνοδοιπόροι στην παγκόσμια κοινότητα του διαδικτύου, εδώ και χρόνια πια η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ αποτελεί μόνιμο κάτοικο του διαδικτύου προσφέροντας το περιεχόμενό της προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Δεν ήταν ωστόσο προσβάσιμη για πολλούς συνανθρώπους μας, κυρίως τα άτομα με μερική ή ολική έλλειψη όρασης.
Την έλλειψη αυτή προσπάθησε να συμπληρώσει η ομάδα μας που ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης εδώ κι αρκετό καιρό. Θεωρούμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες ως πλούτο για την κοινωνία και την Εκκλησία μας. Έτσι αποτελεί ελάχιστη προσφορά στους αδελφούς μας η εξασφάλιση της ισότιμης κι ισοδύναμης πρόσβασης για όλους.
Πλέον, αγαπητοί μας φίλοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της λειτουργίας της προσβάσιμης έκδοσης του ιστοτόπου “ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ” για τα άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης! Σχετικό σύνδεσμο για την προσβάσιμη περιοχή θα δείτε στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου “ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ”.
Είναι πλήρως προσβάσιμη ιστοσελίδα και έχει περάσει επιτυχώς τους πιο σημαντικούς ελεγκτές πιστοποίησης προσβάσιμου HTML και CSS, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της Κοινοπραξίας του Παγκοσμίου Ιστού (World Wide Web Consortium, W3). Η σχεδίαση της προσβάσιμης ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ έγινε κατά τέτοιον τρόπο ώστε με κάποιον αναγνώστη οθόνης (screen reader) να είναι εφικτό ο αναγνώστης να λαμβάνει τη πληροφορία για ότι υπάρχει στην τρέχουσα ιστοσελίδα και να είναι εύκολη η πλοήγησή του.
Ευχόμαστε στους νέους μας αναγνώστες μια ευχάριστη πλοήγηση στον θησαυρό της ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ!!! Καλώς ήρθατε!
Προσβάσιμη ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ:  http://www.pemptousia.gr/accessibility-home-page/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου