Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

1605 - Eπαναλειτουργεί στο Κίεβο το Μετόχι της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους


Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν από την Ιερά Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, κατά την συνεδρίαση της στις 20 Ιουλίου, είναι η επαναλειτουργία στο Κίεβο του Μετοχίου της Ιεράς  Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, το οποίο έκλεισε το 1923.
O 97χρονος Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας
Ηγούμενος Ι. Μ. Αγ. Παντελεήμονος
Στις 28 Μαρτίου 2012, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρο, να δώσει την ευλογία του για την επαναλειτουργία του Μετοχίου στο Κίεβο. Στις 8 Μαΐου 2012, η Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υποστήριξε την πρόταση του Αρχιμανδρίτη Ιερεμία και αποφάσισε να υποβάλει τη σχετική αίτηση στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, ο οποίος στις 2 Ιουλίου 2012 έδωσε την ευλογία του για το άνοιγμα του εν λόγω Μετοχίου στο Κίεβο.
Κατά τη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας αποφάσισε ότι το Μετόχιον θα εγκατασταθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, πρώτου  Μητροπολίτου Κιέβου (φωτ.).


.......Από νομικής, οικονομικής και διοικητικής απόψεως το Μετόχιον  θα εξαρτάται από την Ιερά Μητρόπολιν Κιέβου. Κατά τις Ιερές Ακουλουθίες στο  Μετόχιον θα μνημονεύονται τα ονόματα του Πατριάρχου Μόσχας και του Μητροπολίτου Κιέβου. Στις αιτήσεις θα γίνεται αναφορά και στον Αρχιμανδρίτη Ιερεμία και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής. Η πανήγυρις του Μετοχίου καθορίστηκε κατά την ημέρα της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, την 27 Ιουλίου / 9 Αυγούστου. Ο διορισμός του Δικαίου του Μετοχίου θα γίνεται προτάσει του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος και θα επικυρώνεται από τον Μητροπολίτη Κιέβου. Οι κληρικοί του Μετοχίου θα υπάγονται στην δικαιοδοσία του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας.
Aρχική πηγή: Patriarchia.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου