Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

1578 - Φορολογικό, Κε.Δ.Α.Κ. και Εσφιγμένου υπ' όψιν του Υφ. Εξωτερικών


Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί από χθες ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος θα παρακολουθεί τα ζητήματα που αφορούν τα ομογενειακά και εκκλησιαστικά ζητήματα. Ο κ.Τσιάρας συμμετέχει, εκ μέρους της Κυβερνήσεως, στους πανηγυρικούς εορτασμούς  για τον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, ιδρυτή του κοινοβιακού μοναχισμού στο Άγιον Όρος που πραγματοποιούνται στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεγίστης Λαύρας.
Ο νέος Υφυπουργός προσκύνησε την Ιερά Εικόνα του Άξιον Εστί, στο Πρωτάτο των Καρυών, και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Επιστασία όπου συνάντησε τον Γέροντα Πρωτεπιστάτη και τους άλλους πατέρες.
Πριν την μετάβασή του στην Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας, επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων όπου έγινε δεκτός από τους Πατέρες με τις προβλεπόμενες από την Αγιορείτικη τάξη και παράδοση τιμές.
Το Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Τσιάρα συνοδεύει ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η Ιερά Κοινότητα πριν τις εκλογές είχε εκφράσει την αγωνία της για σειρά μέτρων που προωθούσαν και των σχετικών αποφάσεων που είχαν λάβει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, μεταξύ άλλων και για την φορολόγηση των εσόδων των Αγιορειτικών Ιερών Μονών. Μάλιστα ανέμεναν να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και να αναδειχθεί νέα Κυβέρνηση προκειμένου να θέσουν εκ νέου τα ζητήματα που απασχολούν την Αγιορείτικη Μοναστική Πολιτεία όπως είναι- εκτός από τα φορολογικά - η επιβίωση του ΚΕΔΑΚ και η κατάσταση με την υπό κατάληψη Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

 

1573 - Η Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου