Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

12219 - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονίες στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Χθες συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τη μακαρία κοίμηση του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού, πνευματικού πατρός και ανακαινιστού Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.
Σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος χειροτόνησε δύο αδελφούς της Μονής, σε ιερομόναχο και ιεροδιάκονο αντίστοιχα. Οι δύο αδελφοί τέκνα διακεκριμένων θεολόγων οι οποίοι στη μοναχική τους κουρά είχαν λάβει ονόματα συγχρόνων ηγιασμένων γερόντων
ο μεν ιερομόναχος π. Εφραίμ για να τιμηθεί ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης ενώ ο ιεροδιάκονος Αιμιλιανός προς τιμήν του Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ και στη συνέχεια παρατέθηκε κέρασμα στο Μέγα Συνοδικό της Μονής κατά τη διαρκεία του οποίου μίλησαν ο Γέροντας Εφραίμ καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος τόσο για το Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό όσο και για τους μακαριστούς οσίους Γέροντες Ιωσήφ Ησυχαστή, Εφραίμ Κατουνακιώτη και Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη.
Μετά το Συνοδικό ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα.






















φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου