Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

11378 - Το Άγιο Όρος στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια


       Εκδήλωση βράβευσης νέων πολύτεκνων Μητέρων και Αριστούχων πολύτεκνων μαθητών πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολις Δράμας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Δράμας, πριν λίγη ώρα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας.

       Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι και χρηματικά βραβεία προσφορά αγάπης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Ο Καθηγούμενος π. Εφραίμ στην ομιλία του προς τις πολύτεκνες οικογένειες στην κατάμεστη αιθουσα του διοικητηρίου Δράμας αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Ορους στην πολύτεκνη οικογένεια στην πνευματική αξία και ευλογία του γάμου και της οικογενείας.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και μεγάλο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ιστορικά και στο σήμερα και τόνισε την ιδιαίτερη μέριμνα του Γέροντα Εφραίμ για τους πολύτεκνους.
Τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση την Πολύτεκνη οικογένεια και τους Οργανωτές, εκπρόσωπος του Δήμάρχου Δράμας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, και Πρόεδροι Συλλόγων Πολυτέκνων από άλλες περιοχές.
Συνολικά βραβεύθηκαν 176 μαθητές-φοιτητές που αρίστευσαν και 33 νέες πολύτεκνες Μητέρες με χρηματικά ποσά, προσφορά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ Εφραίμ.
Φωτογραφίες ΡαΦαήλ Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου