Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

11227 - Σύναξις Νεαπολιτών Αγίων και υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Με την υποδοχή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους θα λαμπρυνθεί φέτος η καθιερωμένη Σύναξη των τοπικών αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως: Γεωργίου του Νεαπολίτου, Θεοχάρους του Νεαπολίτου, Αθανασίου του Κουλακιώτου και Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου. Την εικόνα θα συνοδεύει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος με τη συμμετοχή κλήρου και λαού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στις 6 μ.μ. στην είσοδο του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Εικόνας και των ιερών Λειψάνων των Αγίων και ακολούθως θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 (7.30 π.μ.) θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουρ-
γο και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και των ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης. Θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά σχήματα.
Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης («Λαζαριστές» – Κ.Θ.Β.Ε., Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη) θα παρουσιαστεί η μουσική εκδήλωση «Ειρήνης Ωδές» από τη διεθνούς φήμης Σερβική Χορωδία «Branko» και από τη Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».
Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα τελούνται ιερές ακολουθίες.
Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου