Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

10136 - Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, από το Βατοπαίδι στην Κύπρο

Ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ θα μεταφέρει την Τιμία Κάρα, με το άφθαρτο αυτί, του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στις Μητροπολιτικές Περιφέρειες Κιτίου και Λεμεσού στην Κύπρο.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΙΟΥ (26/1 – 30/1) 
Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 η εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος.
Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 θα γίνει ο Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος στη Λάρνακα.
Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου θα γίνει πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ίδιο ιερό ναό.
Στα πλαίσια των εορτασμών, θα υπάρχει για προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος στη Λάρνακα από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου από την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια η τιμία κάρα θα μεταφερθεί διαδοχικά στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης (28-29 Ιανουρίου) και Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου Κοντού (30 Ιανουαρίου).
Το πρόγραμμα:
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
04:00 μ.μ. Ανεπίσημη Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο αεροδρόμιο Λάρνακας
04:30 μ.μ. Πάνδημος Επίσημη Υποδοχή Τιμίας Κάρας στην Μητρόπολη Κιτίου, με Τιμές Αρχηγού Κράτους και Πανηγυρική Δοξολογία. Στη συνέχεια Πολυαρχιερατικός Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λάρνακος

Σάββατο 27 Ιανουαρίου
06:30 π.μ. Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος στη Λάρνακα

Κυριακή 28 Ιανουαρίου
06:30 π.μ. Θεία Λειτουργία από τον Γέροντα Εφραίμ στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λάρνακα

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου
06:30 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Χρυσοπολίτισσας με Χοροστασία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ.κ. Χρυσοστόμου και κήρυγμα του θείου λόγου από το Γέροντα Εφραίμ
07:00 μ.μ. Εκδήλωση στο Οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα (παρά τον κυκλικό κόμβο της Νέας Σαλαμίνας) με ομιλία του Γέροντος Εφραίμ

Τρίτη 30 Ιανουαρίου
07:00 π.μ. Υποδοχή τιμίας κάρας Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα, και στη συνέχει τέλεση της Θείας Λειτουργίας

11:00 π.μ. Αναχώρηση της τιμίας κάρας από τη Λάρνακα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ (30/1 – 1/2) 
Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι την Τρίτη 30, Ιανουαρίου και ώρα 8 μμ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της θαυματουργού Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως από την Ιερά μέγιστη μονή Βατοπαιδίου Αγίου όρους, στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής. Την Τίμια Κάρα θα μεταφέρει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς μεγίστης μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και θα υποδεχθεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας Αθανάσιος. Θα ακολουθήσει πανηγυρική αρχιερατική αγρυπνία. Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου όπου στις 10 πμ θα αναχωρήσει.
Το πρόγραμμα:
Τρίτη 30 Ιανουαρίου
08:00 μ.μ. Υποδοχή τιμίας κάρας Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στον Μητροπολιτικό Ναό Παντανάσσης «Καθολική» στην Λεμεσό και στην συνέχεια Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Παναγίας Πανανάσσης Παντάνασσης «Καθολικής» στη Λεμεσό.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου
08:00 μ.μ. Ομιλία Γέροντος Εφραίμ  σε εκδήλωση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεστού στο κέντρο Τρίκκης Πάλλας στην Λεμεσό (κοντά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου).

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου
07:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Πανανάσσης Παντάνασσης «Καθολικής» στη Λεμεσό.
10:30 π.μ. Αναχώρηση τιμίας κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου για το αεροδρόμιο Γλαύκος Κληρίδης στη Λάρνακα

01:00 μ.μ. Αναχώρηση από αεροδρόμιο Λάρνακος για Άγιον Όρος

Σε όλες τις Ακολουθίες θα ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Ν. Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου