Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

9197 - Ο Βόλος υποδέχθηκε την Παναγία Βηματάρισσα (φωτογραφίες)

Εκατοντάδες κόσμου στην ιερά πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου 
Μεγάλη τιμή και ευλογία για την πόλη του Βόλου και την Τοπική Εκκλησία συνιστά η υποδοχή του αντιγράφου της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους, η οποία ενθρονίστηκε και θα παραμείνει εσαεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, και η επίσημη υποδοχή της πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, στο χώρο του μνημείου της Αργούς (είσοδος Λιμεναρχείου - επιβατικού λιμένος), στην παραλία του Βόλου.
 
Στην τελετή υποδοχής της εικόνας που μετέφερε σκάφος του λιμενικού, συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι στη συνέχεια συνόδευσαν την ιερά πομπή, μέσα από την πόλη, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. 
Πρσφωνήσεις έκαναν ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος και ο Ηγούμενος Εφραίμ. «Η εικόνα της Παναγίας της Βηματαρίσσης προστάτιδας του Βατοπεδίου αλλά και όλου του Αγίου Όρους έρχεται από το περιβόλι της για να εγκατασταθεί μόνιμα στην πόλη μας σαν μία διαρκής πηγή ευλογίας και Θείας βοήθειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέος καλωσορίζοντας και το Γέροντα Εφραίμ, τον οποίο θα τιμήσει αύριο η πόλη, αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο δημότη Βόλου.
«Χαίρομαι και εγώ που είμαι σήμερα εδώ. Δεν είναι τυχαία η μέρα που έρχεται η εικόνα αυτή. Ερχεται την ημέρα της Αγίας Σκέπης, την ημέρα που γιορτάζει ο ελληνικός λαός τη νίκη κατά των ανθρώπων εκείνων που ήθελαν να αφανίσουν το έθνος μας», είπε από την πλευρά του ο Ηγούμενος Εφραίμ. 

















Αύριο Σάββατο 29 Οκτωβρίου, 7.30 - 9.30π.μ., θα ψαλούν όρθρος και θεία λειτουργία, στις 11.30π.μ. ευχέλαιο, 6μ.μ. μέγας εσπερινός , απόδειπνο, Χαιρετισμοί της Θεοτόκου. Στις 6.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγουμένου της Μονής Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ στο Δημαρχείο Βόλου.
Μεθαύριο Κυριακή 30 Οκτωβρίου, 7.00 - 10.30π.μ., θα ψαλεί όρθρος και η Α Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου. Στις 10.30 - 11.45π.μ. θα τελεστεί δεύτερη θεία λειτουργία στο Παρεκκλήσιο Αγίου Κοσμά, στις 5-6μ.μ., εσπερινός - παράκληση Βηματαρίσσης και 6 -6.30μ.μ. απόδειπνο - Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου