Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

8606 - Ο δεύτερος τόμος Ομιλιών του Γέροντος Γεωργίου Καψάνη με τίτλο «Ομιλίες σε εορτές Αγίων (των ετών 1981-1991)

Κυκλοφόρησε ως έκδοση της Ιεράς Μονής Γρηγορίου ο δεύτερος τόμος Ομιλιών του Γέροντος Γεωργίου με τίτλο «Ομιλίες σε εορτές Αγίων (των ετών 1981-1991)».
Στον δεύτερο αυτόν τόμο των Ομιλιών του Γέροντος περιλαμβάνονται ομιλίες σε εορτές Αγίων. 
Όπως σημειώνει στον Πρόλογό του στον τόμο αυτό, ο Καθηγούμενος της Μονής Γρηγορίου, ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος: «Ο μακαριστός Γέροντας κυριολεκτικά εδονείτο από την «πλήρη Πνεύματος Αγίου» ζωήν των Αγίων. Γι’ αυτό και ήθελε πάντοτε να πορεύεται «συν πάσι τοις Αγίοις»και να οδηγή και τους ακροατές των λόγων του στον δρόμο αυτό. Όπως θα διαπιστώση ο αναγνώστης και του παρόντος τεύχους, ο Γέροντας λαμβάνοντας αφορμή από τον βίο του τιμωμένου Αγίου παρακινούσε με προφητικό ζήλο τους ακροατές του στην εμμονή στην ακαινοτόμητο Πίστι των Πατέρων μας, στην Χριστοκεντρική ζωή, στην εκκλησιαστική ζωή, στην μετάνοια, στην τήρησι των ευαγγελικών αρετών, και μάλιστα της προς τον Θεό και τον πλησίον αγάπης, στην καθαρότητα των λογισμών, στον θείο πόθο».

Η κοίμηση του Γέροντος την ημέρα της Πεντηκοστής είναι ένα σημείο από τον Θεό, ότι όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στην Εκκλησία. Με την προσωπική του ζωή και την ποιμαντική του προσφορά ο Γέροντας φανέρωνε την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην ζωή της Εκκλησίας. Και με τον κηρυγματικό του λόγο φανέρωνε τον πλούτο της αγιοπνευματικής ζωής των Αγίων, με κορυφαία την Κυρία Θεοτόκο.
Ο αναγνώστης των ομιλιών του Γέροντος θα διαπιστώσει πραγματικά ότι ο απλός αποστολικός λόγος συνεχίζει μέχρι σήμερα να οικοδομεί την Εκκλησία.
Συγγραφέας: † Αρχιμ. Γεώργιος Γρηγοριάτης
Έκδοσις Α΄: 2016
Αρ. Σελίδων: 272
Σχήμα 14 Χ 20, 5
Τιμή: 7 € (+ ταχυδρομικά)

Ο πρώτος τόμος:

1 σχόλιο: