Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

7815 - Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας της Φοβεράς Προστασίας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας
Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η κωμόπολη της Κατούνας υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τη Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγία μας της Φοβεράς Προστασίας εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
Η υποδοχή έγινε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της περιοχής με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Επιφάνειο Καραγεώργο. Σχηματίσθηκε πομπή η οποία κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό, όπου τελέσθηκε Δοξολογία επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος και Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντα Χριστόδουλο, οι οποίοι έδωσαν την άδεια και την ευλογία για την έξοδο της Ιεράς Εικόνος από το Άγιο Όρος. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας, στις αρετές που πηγάζουν από αυτή και πόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας και ο κάθε πιστός ξεχωριστά την μεσιτεία και προστασία της. Ακολούθησε αντιφώνηση του π. Φιλοθέου, ο οποίος, με δύο αδερφούς της Μονής, μετέφεραν την Ιερά Εικόνα στην Ενορία μας.

   Η Εικόνα της Παναγίας μας θα παραμείνει στην Ενορία μας μέχρι και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, όπου και θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου