Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

6154 - Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος Ιωσήφ Ξενοφωντινός στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης



Θεσσαλονίκη, φωτορεπορτάζ του Κώστα Τζιβανίδη
Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης η δεύτερη κατά σειρά πνευματική ομιλία κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Ιερομόναχος Ιωσήφ Ξενοφωντινός  με θέμα «Η εξομολόγηση και η μετάνοια».
Τον λόγιο Ιερομόναχο Ιωσήφ καλωσόρισε με θερμούς λόγους  ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π.Παύλος Παπακωνσταντίνου ο οποίος θεώρησε μεγάλη ευλογία την παρουσία του Αγιορείτη γέροντα στην ενορία της Αγίας Τριάδος.
Ο Ιερομόναχος Ιωσήφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ποιμενάρχη Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που έδωσε την ευλογία του να μιλήσει προς το εκκλησίασμα αλλά και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π.Παύλο για την πρόσκληση.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.amen.gr/article20837

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/3/15, 7:57 μ.μ.

    Πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες ομιλίες που εξηγούν στους πιστούς τα βασικά της πίστης μας! Θα πρέπει μάλιστα να γίνονται (σύντομες φυσικά) κατά τη διάρκεια Κυριακάτικων Θ. Λειτουργιών διότι υπάρχουν πολλοί αδελφοί οι οποίοι, είτε από άγνοια είτε για διάφορους άλλους λόγους, είναι το μόνο που κάνουν σε σχέση με την Πίστη τους: Ο Κυριακάτικος Εκκλησιασμός. Δεν έχουν λοιπόν τη δυνατότητα (ή και τη διάθεση;) να τις ακούσουν σε διαφορετικές περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή