Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

6195 - Ο Αγιορείτης ιερομόναχος Γρηγόριος Ξενοφωντινός στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκηςφωτορεπορτάζ του Κώστα Τζιβανίδη, στο Amen.gr
Στον κατάμεστο από ευλαβείς πιστούς Ι.Ναό Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 ο κύκλος των πνευματικών και επωφελών ομιλιών εν μέσω της Μεγάλης και Αγίας Τεσσαρακοστής.
Ο ιερατικώς προϊστάμενος π. Παύλος Παπακωνσταντίνου υποδέχθηκε με θερμούς λόγους τον ιερομόναχο Γρηγόριο Ξενοφωντινό που μίλησε στους παριστάμενους για τα θέματα των κατακρίσεων. Ο ναός ήταν κατάμεστος από ευλαβείς πιστούς που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πνευματική ομιλία.
Οι ομιλίες θα συνεχιστούν στις 23 Μαρτίου 6.30 μ.μ. από τον Ιερομ. Λουκά Ξενοφωντινό και στις 30 Μαρτίου 6 μ.μ. από τον Ιερομ. Αντύπα, από το Ιερό κελί Αγίας Άννης.
 
Την Παρασκευή ο Ι.Ναός της Αγίας Τριάδας θα υποδεχθεί τη δεξιά χείρα του Αγίου Γρηγορίου που είναι αποθησαυρισμένη στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Το ιερό λείψανο εξέρχεται από τη μοναστική Πολιτεία του Άθωνα προς ευλογία και αγιασμό του χριστεπώνυμου πληρώματος της Θεσσαλονίκης.
Δείτε φωτογραφίες εδώ: http://www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου