Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

5057 - Φωτογραφίες από την Αγρυπνία για την Σύναξη των Αγίων Βατοπαιδινών ΠατέρωνΆγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης
Με αγιορειτική μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ιερά αγρυπνία επί τη εορτή της Συνάξεως των Αγίων Βατοπαιδινών Πατέρων.
Στην ιερά αγρυπνία χοροστατεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερομόναχων της Αθωνικής Πολιτείας.

Από το πρωί στο Μοναστήρι κατέφθασαν δεκάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς και μοναχοί από Μονές και Κελιά του Άθωνα.
Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας στο Συνοδικό της Μονής Βατοπαιδίου παρετέθει αγιορείτικο κέρασμα, ενώ μίλησαν ο Ηγούμενος Εφραίμ και ο Μητροπολίτης Ιερισσού.
Ο Γέροντας Εφραίμ αφού καλωσόρισε για ακόμη μια φορά τον Σεβασμιώτατο στη Μονή, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «χαιρόμεθα που η διακονία του Σεβασμιώτατου είναι καλλίκαρπη και παρηγορεί τον λαό του Θεού, ενός λαού που συνανατρέφεται με το Άγιον Όρος και με αγιορείτες πατέρες».
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιερισσού τόνισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε πατέρες που τιμούν το πετραχείλι τους, τιμούν και τον αγιασμένο αυτό τόπου που τους έταξε ο Θεός να φυλάνε Θερμοπύλες».
Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου