Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

4983 - Φωτογραφίες από το Μνημόσυνο για τον γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό († 1η Ιουλίου 2009)Τελέσθηκε και φέτος το μνημόσυνο του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου επί τη συμπληρώσει πέντε ετών από της οσιακής κοιμήσεως του. Με ιερά αγρυπνία και ακολουθία του μοναχικού μνημοσύνου, μοναχοί και λαϊκοί τίμησαν τη μνήμη του μακαριστού γέροντα.
Παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος, ο οποίος για τρίτη χρονιά διάγει τα ονομαστήριά του στη μονή Βατοπεδίου, ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, πνευματικός εγγονός του γέροντα Ιωσήφ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρακάλλου, αρχιμ. Φιλόθεος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας αρχιμ. Ελισσαίος, ο  Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μονής Λεμεσού αρχιμ. Ισαάκ Μαχαιριώτης,  ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ, καθώς και πολλοί πατέρες από το Άγιον Όρος.

Για μια ακόμα χρονιά οι ευχές του Γέροντα Ιωσήφ άγγιξαν τις καρδιές όλων όσων ενθυμούνται τους ψυχωφελείς λόγους του και ξεκουράζονται από τις πνευματικές παρακαταθήκες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου