Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

11301 - Τρίτο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο της Αγιορειτικής Εστίας. Το πρόγραμμα και οι περιλήψεις των ομιλιών

Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018
Αίθουσα «Στέφανος Δραγούμης» Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
Η Αγιορειτική Εστία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει τις εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Εργαστηρίου αποδεικνύοντας και στην πράξη την πρόθεση και την δέσμευση της, που τέθηκε εξαρχής, για την καθιέρωση αυτής της νέας μορφής των Εργαστηρίων που έχουν ως σκοπό την προβολή και παρουσίαση του επιστημονικού και ερευνητικού έργου που διενεργείται για το Άγιον Όρος.
Η επιτυχημένη διοργάνωση των Επιστημονικών Εργαστηρίων που προηγήθηκαν (2016 & 2017), καθώς και ο μεγάλος αριθμός επιστημόνων που
δήλωσε συμμετοχή στην ανοιχτή πρόσκληση για το Τρίτο Εργαστήριο αποδεικνύει ότι η προσπάθεια ευδοκιμεί και κρίνεται αναγκαία η συνέχιση της. Λόγω του μεγάλου αριθμού δηλώσεων συμμετοχής, η Επιστημονική Επιτροπή του Εργαστηρίου έκρινε ότι θα πρέπει να διευρυνθεί ο αριθμός των εισηγήσεων και από δεκαπέντε που αρχικά είχε αποφασιστεί να παρουσιαστούν τελικά εικοσιπέντε εισηγήσεις, πρόταση που ενέκρινε και το Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας.
Στη συνέχεια η Επιστημονική Επιτροπή με πολύ μεγάλη προσοχή και προσπάθεια, ώστε να καλυφθούν θεματικά όλοι οι τομείς (ιστορία, τέχνη, θεολογία, δίκαιο, αρχιτεκτονική, φυσικό περιβάλλον, κ.λπ.) που αφορούν στην έρευνα που πραγματοποιείται για το Άγιο Όρος, κατάρτισε τον κατάλογο των 25 εργασιών και των posters που θα παρουσιασθούν στο Τρίτο Εργαστήριο.
Το Τρίτο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.
       Κάθε εισήγηση του Επιστημονικού Εργαστηρίου θα έχει διάρκεια 20 λεπτών και αμέσως μετά την παρουσίασή της θα ακολουθεί 10λεπτη συζήτηση για αυτήν. 
για το συνολικό Πρόγραμμα... πατήστε ΕΔΩ
για τις περιλήψεις του Εργαστηρίου... πατήστε ΕΔΩ

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου