Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

10696 - Το Καινούριο Αγρινίου υποδέχθηκε απότμημα της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονα από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους (φωτογραφίες- βίντεο)

Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες του Ι.Ν Αγίου Νικολάου λίγο πριν τις 19:00 και πλήθος Πιστών υποδέχθηκαν σε κλίμα κατάνυξης την Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα εκ’του Αγίου Όρους.
Την συνόδευαν δύο ντόπιοι Αγιορείτες μοναχοί, ο π.Χερουβείμ Γρίβας,καταγόμενος από τον Βλοχό και ο π.Μητροφάνης Παλιούρας με καταγωγή από το Περιστέρι, ο οποίος είναι αδερφός του Εφημέριου του Ι.Ν Αγίου Νικολάου π.Νεκτάριου Παλιούρα.
 
Πρόκειται για απότμημα του Ιερού Λειψάνου από την ιερά μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους,το οποίο είχε μεταφερθεί τον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Χαραλάμπους Ληξουρίου,στην Κεφαλλονιά. 
Μετά την τέλεση της υποδοχής ακολούθησε Δέηση υπέρ μαθητών που δίνουν Πανελλήνιες και Αγιασμός. Στην συνέχεια οι Πιστοί προσκύνησαν το Ιερό λείψανο και διανεμήθηκε Αγιασμός. Μετά το προσκύνημα των Πιστών το Ιερό λείψανο και η συνοδεία του θα διανυκτερεύσουν στην περιοχή και αύριο θα αναχωρήσουν για το Άγιο Όρος.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου