Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

10635 - Ανακοίνωση του Αγίου Όρους για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

ΚΑΡΥΑΙ τη 1η/14η Μαΐου 2018
Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους μετά πολλής και βαθείας θλίψεως επληροφορήθη την, παρά τας πολλαπλάς και τεκμηριωμένας αντιδράσεις υπό πολλών και ποικίλων φορέων της πατρίδος μας, ψήφισιν του νόμου «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας». Είναι πλέον φανερόν ότι με την ψήφισιν τελευταίως νόμων όπως η
θεσμοθέτησις του «συμφώνου συμβιώσεως», η «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» ακόμη και ανηλίκων, και προσφάτως η δυνατότης αναδοχής τέκνων και εις «ομόφυλα ζεύγη», βάλλεται ευθέως ο θεόσδοτος θεσμός της οικογενείας.
Η οικογένεια είναι «κατ οίκον Εκκλησία», κατά τον απόστολον Παύλον. Ο θεσμός της οικογενείας απετέλεσε μίαν από τας θεμελειώδεις αξίας της Ορθοδόξου Παραδόσεως της πατρίδος μας και ενώ η Ελλάς βιώνει εις τας ημέρας μας την μεγαλυτέραν δημογραφικήν κρίσιν της ιστορίας της, η Ελληνική Πολιτεία καταφέρει συνεχώς βαρέα νομοθετικά πλήγματα κατά του ιερού αυτού θεσμού.
Είναι ακόμη θλιβερώτεραι αι θέσεις μερίδος εκπροσώπων των Ελλήνων εις το Κοινοβούλιον κατά την ψήφισιν του προσφάτου νομοθετήματος, οι οποίοι το προέβαλον ως «προοδευτικό νομοσχέδιο», «μεγάλη κοινωνική τομή», «πράξη μέγιστης κοινωνικής αλληλεγγύης», «αυτονόητη προοδευτική κατάκτηση» κ.λπ.
Διερωτώμεθα εάν λαμβάνωνται υπ΄ όψιν τα δικαιώματα των ανηλίκων παιδιών, όταν νομοθετήται «η διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», κατά την αρμοδίαν υπουργόν, μιας μικρής μερίδος συνανθρώπων μας.
Είναι δυνατόν, η οποιαδήποτε στήριξις εις τον θεσμόν της οικογενείας, όπως έχει καθιερωθεί εις την ελληνορθόδοξον παράδοσιν του λαού μας, να χαρακτηρίζεται «αναχρονιστικές αντιλήψεις και συντηρητικά στερεότυπα», η ακόμη «φοβικά σύνδρομα, στο όνομα μιας θρησκείας που είναι δομημένη στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο», όπως εδήλωσεν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός;
Απευθυνθήκαμε, ως Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους, εκφράζοντες τον προβληματισμόν και ανησυχίαν, αλλά και τας ελπίδας και προσδοκίας τόσον ημών των Αγιορειτών μοναχών, όσον και των πολυπληθών προσκυνητών του Αγίου Όρους, εις πάντας τους αρμοδίους Υπουργούς και τους Βουλευτάς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς αποτροπήν όλων των ανωτέρω νομοθετημάτων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Άνευ καμίας διαθέσεως πολιτικής αναμείξεως, θεωρούμεν ότι είναι ίσως καιρός, να αναλάβουν όλοι οι πολίται τας ευθύνας των και να εξετάζουν επιμελώς τας επιλογάς των δια την εκπροσώπησίν των εις την Βουλήν των Ελλήνων, όταν πλέον συστηματικώς ψηφίζωνται νόμοι αντικείμενοι εις βασικάς αρχάς της χριστιανικής διδασκαλίας.
Απευθυνόμενοι πλέον εις τον Ορθόδοξον πιστόν λαόν, παρακαλούμεν θερμώς να μείνωμεν στερροί εις τας Ορθοδόξους Παραδόσεις μας. Ο ιερός θεσμός της οικογενείας, όπως τον βιώνομεν κοντά εις τον Χριστόν και την Εκκλησίαν, δεν είναι «αναχρονισμός» και «συντήρησις», αλλά πρόοδος και ελπίδα. Τηρούντες τας Παραδόσεις μας, ουσιαστικώς μένουν ανενεργά και άκυρα όλα τα άνομα νομοθετήματα.
Ευχόμεθα ο Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η Παναγία Μητέρα Του, η Έφορος του ιερού ημών τόπου και Προστάτις του Γένους ημών, να στηρίζουν την Ορθόδοξον Πατρίδα μας εις τους δυσκόλους καιρούς που διέρχεται και να φωτίζουν τους άρχοντας ημών, ώστε να αφουγκράζωνται  την θέλησιν του πιστού λαού μας και να νομοθετούν αναλόγως.
Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του  Αγίου Όρους  Άθω.4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος15/5/18, 11:31 π.μ.

  Θα ηταν ευχης εργων,αν η Ιερα κοινοτης,απαγορευε την εισοδο,εν τω Αγιονημο Ορη την εισοδο,οσων δεν αισχυνθηκαν και ψηφισαν αυτο το ηθικα αναρμοστο νομοσχεδιο!Ευχαριστω πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος15/5/18, 2:35 μ.μ.

  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΝΟΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ , ΠΩΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ, ΠΟΣΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ!
  ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ(ΩΣ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ) ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ!ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ!ΠΑΡΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΘΕΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ,ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΡΟΦΙΚΟ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΩΝ!ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ! ΦΤΑΝΕΙ, ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απλώς τελευταία βρέθηκαν οι κατάλληλοι εθνομηδενιστές οι οποίοι ξεπουλούν τη Χώρα ενώ συνεχίζουν ως όργανα ξένων συμφερόντων να ισοπεδώνουν ηθικές και οικογενειακές αξίες !!!

   Διαγραφή
 3. Με βαθιά θλίψη παρακολουθώ τούς άθεους -ώς δηλώνουν- Άρχοντές μας να νομοθετούν εις βάρος της οικογένειας, της θρησκείας, της παιδείας και της οικονομίας της Χώρας μας. Ανίσχυρος να αντισταθώ στη λαίλαπα όπου βάλλονται οι ηθικοί και χριστιανικοί ορθόδοξοι κανόνες που μ' αυτούς γαλουχηθήκαμε μέχρι σήμερον όλες οι γενεές των Ελλήνων, δηλώνω απερίφραστα ότι δεν με εκπροσωπούν αυτοί που είναι αντίθετοι στα πιστεύω μου και ενεργούν ενάντια στην ύπαρξή μου.
  Προσωπική μου άποψη είναι να παραιτηθούν διότι απεδείχθη καμία σχέση δεν έχουν με το ιδανικά της Χώρας που ο λαός της εξαπατήθηκε και τους εξέλεξε να κυβερνήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή