Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

7693 - Η Πανήγυρις στο Κελλί του Αγίου Ελευθερίου στα Βουλευτήρια της Αγίας Άννας.

Ένα ακόμα μικρό οδοιπορικό του π. Χρυσοστόμου Τελίδη... 

Την δεύτερη ήμερα των Χριστουγέννων, το Σάββατο της 26ης Δεκεμβρίου του 2015, ξεκίνησα για το καθιερωμένο πια προσκύνημα μου, προσκεκλημένος από τον Γέροντα της Καλύβης του Αγίου Ελευθερίου στα Βουλευτήρια της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος, πατέρα Χριστόδουλο Καπέτα στο Πανηγύρι του, μαζί με τον π. Παύλο Ιωσηφίδη, γνωστό Αγιαννανίτη μοναχό από την αδελφότητα των Θωμάδων στην Μικρά Αγία Άννα, την Έρημο του Αγίου Όρους, όπως οι ίδιοι οι καλόγεροι αποκαλούν την δύσβατη αυτή περιοχή στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου του Άθω, τόσο για την χαρά της πανηγύρεως και της Αγρυπνίας για την εορτή του Αγίου Ελευθερίου με το παλαιό ημερολόγιο, όσο και για να βοηθήσουμε, αλλά και να συμμετάσχουμε μαζί με τον Γέροντα του Κελιού του Αγίου Ελευθερίου και της Συνοδείας του, στις επίπονες μα ευλογημένες προετοιμασίες που απαιτούν τα αγιορείτικα πανηγύρια, μα και στο ψαλτήρι, όπου ο π. Παύλος θα έψαλλε, κατά την ολονύκτια Ακολουθία.




Όλα ήταν έτοιμα και γύρω στις 6.30 το απόγευμα χτύπησε η καμπάνα για να αρχίσει η Αγρυπνία, αρχικά με τον Μικρό Εσπερινό και την Τράπεζα που ακολούθησε και κατόπιν με το Απόδειπνο, ενώ ήδη είχαν αρχίσει από νωρίς να καταφθάνουν οι γείτονες μοναχοί Αγιαννανίτες πατέρες, αλλά και καλόγεροι από όλο το Άγιον Όρος και λίγο αργότερα κατέφθασε στο Κελί και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, Αρχιμανδρίτης Γέρων Πρόδρομος. Γύρω στις 7.00 δε κατέφθασε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, κ.κ Αμφιλόχιος με τον Διάκονο του και φίλους του προσκυνητές, ο οποίος και θα χοροστατούσε στον Μεγάλο Εσπερινό και στις υπόλοιπες Ακολουθίες, αλλά και θα ιερουργούσε νωρίς το πρωί, αξημέρωτα ακόμα, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με πλήθος ιερέων και διακόνων.

      Η μία Ακολουθία διαδέχονταν την άλλη κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ όλο το Κελί είχε κατακλυστεί από μοναχούς κάθε ηλικίας, που ήρθαν στην χαρά της πανηγύρεως του Αγίου Ελευθερίου. Περισσότερα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου