Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

7770 - Η είσοδος του Νέου Έτους στο Βατοπαίδι (φωτογραφίες)

Το Αγιώνυμο Όρος και συγκεκριμένα την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε κατά το διήμερο 13 και 14 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας για να προεξάρχει, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, της ιεράς αγρυπνίας επί τη δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

Ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του κατέφθασαν στην Ιερά Μονή το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2016 και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Άγιο Καθηγούμενο και τους λοιπούς πατέρες.
Στις 4 το απόγευμα ξεκίνησε ο μικρός Εσπερινός της εορτής, ακολούθησε τράπεζα και έπειτα ξεκίνησε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η ιερά αγρυπνία, η οποία κορυφώθηκε το πρωί της επομένης, με την τέλεση της αναιμάκτου θυσίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ο Σεβασμιώτατος, η συνοδεία του, ο Καθηγούμενος και οι πατέρες της Μονής και οι ευλαβείς προσκυνητές κατευθύνθηκαν στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα επί τη ενάρξει του Νέου Έτους, μίλησε επίκαιρα σε όλους για τον χρόνο και την έννοια του στην Εκκλησία, ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο για την πρόσκληση και τη χαρά της κοινής προσευχής, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά μέσα στη χάρη και την ευλογία του Θεού.
Ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα στην οποία παρακάθησαν όλοι και έπειτα ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν έχοντας νωπή την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Κυρίας και Εφόρου του Αγίου Όρους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως 

















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου