Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

6832 - Τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού Μωυσή από τον Γρεβενών Δαυίδ

Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντα Μωυσή τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, ημέρα κατά την οποία εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου. Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στο Άγιον Όρος, κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, για την αγρυπνία επί τη του Οσίου Παϊσίου του Κουτλουμουσιανού.
Μετά το πέρας της ιεράς πανηγύρεως ο Μητροπολίτης Γρεβενών επισκέφθηκε τη Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα, ένθα και αναπαύεται ο μακαριστός Γέρων Μωυσής, προσκύνησε στο Κυριακό της Σκήτης και εν συνεχεία μετέβη στον τάφο του αοίδιμου αγιορείτη γέροντα και έψαλε τρισάγιο, παρουσία του Δικαίου της Σκήτης Ιερομ. Κυπριανού, του Ιερομ. Χρυσόστομου, γέροντα της Καλύβης Αγίου Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης και του ιεροδ. Χρυσοστόμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Επίσκοπος της Εκκλησίας προσέρχεται στον τάφο του οσιώτατου γέροντα Μωυσή για να τελέσει επιμνημόσυνη δέηση, δείχνοντας με το τρόπο αυτό και τον μετά θάνατον σεβασμό στο πρόσωπο και το έργο του οσιώτατου λόγιου της αθωνικής πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου