Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

6820 - Σύναξη Βατοπαιδινών Αγίων. Πανήγυρη 2015

Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ.κ. Αρσενίου, τελέστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επί τη μνήμη των Βατοπαιδινών Αγίων.
Συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Στη Θεία Λειτουργία πρεσβεία τιμής είχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρακάλλου Αρχιμ. Φιλόθεος.
Συλλειτούργησαν επίσης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας Σάμου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Συμβούλου Χριστού Λεμεσού Αρχιμ. Νείλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρχιμ. Ιγνάτιος, ο Γέροντας του Κελλίου Αγίου Χρυσοστόμου Σκήτεως Κουτλουμουσίου, και πλείστοι αγιορείτες ιερομόναχοι.
Τον δεξιό χορό ελάμπρυναν ο χορός των Καρακαλλινών πατέρων, ενώ τον αριστερό χορό ο Ιερομ. Αντύπας, Γέροντας του Ιβηριτικού Κελλίου Αγίας Άννας Καρεών, ο π. Ιωσήφ από την Βίγλα, ο Πρωτοψάλτης Κωνσταντίνου Γεώργιος, καθώς και βστοπαιδινοί πατέρες.
Στην αγρυπνία παρευρέθηκαν οι τέως Πολιτικοί Διοκητές του Αγίου Όρους, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Γεώργιος Μαρτζέλος και Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Νικόλαος Παπαδημητρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Τράπεζα στο τέλος της οποίας ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο Μητροπολίτη Αυστρίας για την παρουσία του, καθώς επίσης και όλους τους άλλους παρευρισκομένους που τίμησαν την εορτή των Βατοπαιδινών Αγίων.
Οι γνωστοί Βατοπαιδινοί Άγιοι ανέρχονται στους 66 τον αριθμό και μαζί με τους υπόλοιπους αγνώστους και αφανείς πρεσβεύουν προς Κύριον για την σωτηρία του κόσμου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου