Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

12623 - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Περιβόλι της Παναγίας (Ζωντανά)

Έφθασε στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, κατά την 19η Οκτωβρίου 2019, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Ο Παναγιώτατος θα παραμείνει στην Αθωνική Πολιτεία έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, ενώ επισκέπτεται την Ι.Μ. Ξενοφώντος με αφορμή τα 200 χρόνια από το χτίσιμο του νέου Καθολικού, αλλά και τα εγκαίνια του νέου Συνοδικού.
Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Καθηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γερ. Αλεξιος. Αναφέρθηκε στην ιστορική επετειακή θεία λειτουργία για τα 200 χρονια, στην παραμύθια που προσφέρει στην αδελφότητα η παρουσία του Παναγιωτάτου, στο χρυσούν Ιωβηλαίο των 50 ετών ιερατικής διακονίας του Πατριάρχου και ενθύμισε την παρουσία του Πατιάρχου στη χιλιετιρίδα του Αγίου Όρους, η οποία έμεινε αλησμόνητος.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Αγιορείτες πατέρες, Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας, κελλιώτες, ευλαβείς προσκυνητές προσήλθαν για την υποδοχή του Παναγιωτάτου, καθώς και η Ιερά Επιστασία και ο Πρωτεπιστάτης Γερ. Συμεών Διονυσιάτης.
Αναλυτικότερα, τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Πρωτεπιστατης του αγ. Όρους με την Ιερά Επιστασία, ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο Καθηγουμενοι της Ι.Μ. Ξενοφώντος Γερ. Αλέξιος, Καθηγουμενοι των ιερών Μονών Βατοπαιδιου, Διονυσίου, Παντοκράτορος, Σταυρονικήτα, αντιπρόσωποι ιερών μονών, επίσημοι προσκεκλημένοι και ευλαβείς προσκυνητές. Η Ιερά πομπή ξεκίνησε από τον αρσανά της Μονής Ξενοφώντος προς το Καθολικό της Μονής όπου και εψάλη αγιασμός από τον Πατριάρχη για τα 200 χρόνια από τη θεμελίωση του ιερού ναού και Επίσημη Δοξολογία.
Ας σημειωθεί, ότι, η ΑΘ.Π. είναι ο κανονικός Επίσκοπος και πνευματικός Πατήρ του Αγίου Όρους, στο όνομα του οποίου τελούνται όλες οι ακολουθίες του Αγίου Όρους.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσκυνητών έχει στηθεί στην αυλή της Μονής «Γιγαντοοθόνη» για την κάλυψη των αναγκών και την δυνατότητα να έχουν οπτική επαφή όλοι με τα τελούμενα εντός του καθολικού.
Στη Μονή έφθασαν πολιτικοί, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών. Παρίσταται, εξάλλου, και ο νέος διοικητής του Αγίου όρους, κ. Μαρτίνος. Αναμένεται ότι με την έλευση του Παναγιωτάτου θα λάβει χώρα ο Αγιασμός στο Καθολικό της Ι.Μ. Ξενοφώντος, προσφώνηση του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Συμεών, αντιφώνηση του Πατριάρχου, εγκαίνια του νέου Συνοδικού και ακολούθως Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου