Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

12441 - Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βατοπαίδι (φωτογραφίες)

Με την Αγιορείτικη τάξη και την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Προεξάρχων των Ιερών Ακολουθιών φέτος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος προσκεκλημένος της Ιεράς Μονής.
Το Καθολικό της Μονής ήταν κατάμεστο από πατέρες του Αγίου Όρους και ιερείς από διάφορα μέρη και πιστούς κάθε ηλικίας οι οποίοι έσπευσαν να προσευχηθούν και να αποθέσουν τις ελπίδες τους στη χάρη της Παναγίας.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε το κέρασμα στο συνοδικό, όπου εκεί ο γέροντας Εφραίμ ανέφερε λόγους οικοδομής για το πρόσωπο της Παναγίας και τόνισε τη μητρική κηδεμονία Της σε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες των ανθρώπων και αναφέρθηκε στα συνεχή καθημερινά θαύματα Της.
Ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την συμμετοχή του στην αποψινή αγρυπνία και εκ μέρους όλων των προσκυνητών τον λ για την θερμή φιλοξενία στην Μόνη.
Συμπλήρωσε επίσης την προσωπική του εμπειρία από τις θαυμαστές παρεμβάσεις της Παναγίας κατά την ποιμαντική του διακονία στη Μητρόπολη του.





























Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου