Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

11891 - Γέροντος Μαξίμου Ιβηρίτου: Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοϊερομάρτυς Γρηγόριος ο Ε΄


Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 10 Απριλίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας, ομιλία-παρουσίαση του βιβλίου του Γέροντος Μαξίμου Μοναχού Ιβηρίτου με θέμα: Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοϊερομάρτυς Γρηγόριος ο Ε΄. Ομιλητής ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εκκλησιαστικό βυζαντινό χορό «Φώτιος ο Μέγας» του Ι.Ν. Αγίου του Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, με χοράρχη τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτη κ.Στυλιανό Ζαχαρίου.
Ακούστηκαν ύμνοι κατανυκτικοί της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής από τα μέλη του χορού που συνδυάζουν το χάρισμα της καλλιφωνίας αλλά και άριστη
μουσική κατάρτιση.


Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου ήταν ο Σεβ Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου της Εκκλησίας της Κρήτης κ. Ανδρέας ο οποίος διάβασε και τον χαιρετισμό του Πατριάρχη.
Την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους εκπροσώπησε ο Γέρων Επιφάνιος ο Παντοκρατο-ρινός.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις Μητροπόλεις, Θεσσαλονίκης, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς , Λαγκαδά , Καρπενησίου.
Εκπροσωπήθηκαν οι Στρατιωτικές και οι δικαστικές αρχές.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε από τον πρόεδρο της Εταιρείας, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Βασίλειος Πάππας η ανακήρυξη του ομιλητού ως Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.



Φωτορεπορτάζ: ΡαΦαήλ Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου