Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

11753 - Η πραγματικότητα για την υποτιθέμενη δίωξη των καταληψιών του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου

Το κεντρικό κτήριο της Μονής Εσφιγμένου τελεί υπό κατάληψη από ομάδα ΓΟΧ («γνησίων ορθοδόξων χριστιανών» - παλαιοημερολογιτών), ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την Μία Αγία Αποστολική και Καθολική Εκκλησία του Συμβόλου της Πίστεως, μέλη της οποίας είναι οι Αγιορείτες, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τα πατριαρχεία και οι τοπικές Εκκλησίες σε όλον τον κόσμο.
Ο λόγος για τον οποίο οι καταληψίες καλούνται να αποχωρήσουν από το Άγιο Όρος δεν είναι κάποια διαφωνία σε πνευματικά θέματα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπως ισχυρίζονται, αλλά το ότι δεν έχουν καμία σχέση με την κανονική Ορθοδοξία και το Άγιο Όρος, καθώς ανήκουν σε ξεχωριστή θρησκευτική κοινότητα (ΓΟΧ-παλαιοημερολογίτες). Στο Άγιο Όρος μπορούν να μονάσουν, όπως είναι εύλογο και ορίζει ο συνταγματικά κατοχυρωμένος Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους, μόνο ορθόδοξοι μοναχοί και όχι μοναχοί από άλλες θρησκείες, δόγματα ή θρησκευτικές κοινότητες.
Ενώ, λοιπόν, οι καταληψίες θα έπρεπε να αποχωρήσουν ειρηνικά από το Άγιο Όρος και να διαμείνουν σε κάποιο «μοναστήρι» των ΓΟΧ-παλαιοημερολογιτών εκτός Αγίου Όρους, παραμένουν στο κατειλημμένο κεντρικό κτήριο της μονής Εσφιγμένου εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Αγίου Όρους, αποσκοπώντας σε κύρος, δημοσιότητα και προβολή. Προσπαθούν να διατηρήσουν την κατάληψη χρησιμοποιώντας απειλές, βία και προπαγάνδα.
Ένα βασικό στοιχείο της προπαγάνδας τους για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης είναι η προσπάθειά τους να φανούν ως δήθεν θύματα «στυγνής δίωξης» και «καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ως δήθεν «πολιορκημένοι» με στερήσεις σε τρόφιμα, φάρμακα, ιατρική περίθαλψη κλπ.
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική:
Σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος:
Στο Άγιο Όρος δεν υπάρχει δημόσιο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταληψίες παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα με ηλεκτρογεννήτριες πετρελαίου, όπως και οι Μονές του Αγίου Όρους.
Τηλεφωνική σύνδεση:
Οι καταληψίες έχουν σταθερή τηλεφωνική σύνδεση στο κατειλημμένο κτήριο. Επίσης, υπάρχει επαρκής κάλυψη από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Τρόφιμα:
Η προμήθεια των τροφίμων διεξάγεται απρόσκοπτα.
Επιπλέον, οι καταληψίες διαθέτουν οργανωμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και παραγωγής σοκολάτας, ελαιοτριβείο, οινοποιείο, μονάδα παραγωγής μανιταριών, εκτροφείο αγριογούρουνων, αλιευτικά σκάφη κλπ.
Λόγω της μαζικής παραγωγής και της υπεραφθονίας τροφίμων, οι ανάγκες των καταληψιών όχι μόνο υπερκαλύπτονται, αλλά και πωλούν μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου, γλυκών, ειδών σοκολατοποιίας, ποτών, μανιταριών κλπ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ρωσία κλπ).
Καύσιμα:
Προμηθεύονται απρόσκοπτα πετρέλαιο και βενζίνη για τα οχήματα και τα σκάφη που χρησιμοποιούν.
Διαθέτουν μεγάλες ποσότητες ξυλείας.
Φάρμακα:
Πέρα από το πλήρες απόθεμα στο φαρμακείο της κατάληψης, προμηθεύονται απρόσκοπτα φάρμακα από το φαρμακείο των Καρυών και από φαρμακεία εκτός Αγίου Όρους.
Ιατρική κάλυψη:
Γιατροί από το Κέντρο Υγείας Καρυών παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των καταληψιών, είτε επισκεπτόμενοι την κατάληψη, όποτε καλούνται, είτε στις Καρυές.
Οι ασθενείς, επίσης, λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης χωρίς ανάγκη χρήσης προσωπικού αριθμού ΑΜΚΑ.
Τέλος, εντός της κατάληψης λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο.
Εξοπλισμός:
Η κατάληψη διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, οινοποιείο-αποστακτήριο, ξυλουργείο, σιδηρουργείο, μηχανουργείο αυτοκινήτων, εκσκαπτικό μηχάνημα και μηχανήματα οικοδομικών εργασιών.
Από οχήματα διαθέτουν φορτηγά, ημιφορτηγά, αγροτικά, τζιπ, καρότσες, τρακτέρ και πυροσβεστικό. Επίσης, αλιευτικά σκάφη και ταχύπλοα.
Ελευθερία μετακίνησης και προμήθειες:
Οι καταληψίες κινούνται ελεύθερα εντός και εκτός Αγίου Όρους.
Επί του Αγίου Όρους κινούνται για προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα και ιατρική φροντίδα στις Καρυές, χρησιμοποιώντας τζιπ και άλλα οχήματα. Κυκλοφορούν, επίσης, έφιπποι και οπλοφορούντες.
Εντός και εκτός Αγίου Όρους μπαινοβγαίνουν είτε από αφύλακτα σημεία των χερσαίων συνόρων του Αγίου Όρους είτε διά θαλάσσης με τα ταχύπλοα σκάφη τους. Εμφανίζονται δημοσίως και συμμετέχουν σε ομιλίες και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, είτε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις είτε σε αίθουσες ξενοδοχείων.
Πρόσβαση για τους επισκέπτες:
Η κατάληψη είναι προσβάσιμη σε κάθε επισκέπτη του Αγίου Όρους.
Χρηματικά εμβάσματα:
Εισπράττουν χρήματα από υποστηρικτές ή πελάτες των προϊόντων τους, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, με εμβάσματα σε ιδιωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ταχυδρομείο:
Λαμβάνουν την αλληλογραφία τους σε ιδιωτική ταχυδρομική θυρίδα τους στην Ιερισσό.
Είναι προφανές πως καμία κακή μεταχείριση δεν υφίσταται και ο ισχυρισμός τους περί του αντιθέτου καταρρίπτεται. Αντιθέτως, οι ίδιοι απειλούν και χρησιμοποιούν βίαια μέσα για να εκδιώξουν ορθόδοξους μοναχούς από τη φυσική τους μοναστική έδρα, το Άγιο Όρος.
Από πνευματική σκοπιά, έχουν καταδικάσει τον εαυτό τους στο σχίσμα και έχουν διώξει από τους ίδιους την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, πολεμώντας με κάθε μέσο και κάθε ψεύδος την Εκκλησία του Χριστού.
Εκ της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους



































4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/3/19, 6:35 π.μ.

    Πες μας καλέ μας Κελλιωτη,μιας κ είσαι κ εσύ συνάδελφος τους,πόσοι παλαιοημερολογίτες κάνουν κατάληψη στα κελλια,στις Σκήτες κ στα ερημητήρια του Όρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ήταν καλύτερα να διαβάσουμε δυο κείμενα ακόμη;
      http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2012/01/507.html
      http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2014/09/5248.html
      Βέβαια ενδιαφέρον έχουν και οι απόψεις κάποιων παλαιοημερολογιτών για τους Αγίους:
      http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2013/08/3443.html

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/19, 1:30 μ.μ.

    Μία από τις φωτογραφίες είναι στη Μονή Βατοπαιδίου, όχι στην Εσφιγμένου. Στις φώτο βλέπουμε λίγο πολύ ότι συμβαίνει, στην καθημερινή ζωή, και σε κάθε άλλο κοινόβιο της Αθωνικής Πολιτείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/3/19, 6:03 π.μ.

    Με αυτά ασχολούνται πολλοί.
    Με τον Χριστό κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή