Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

11643 - Ευχετήρια επιστολή Οικουμενικού προς Γέροντα Εφραίμ

Γράμμα συμπαθείας και συμπαραστάσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον ασθενούντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου έλαβε χώρα κατά το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019.
Τις θερμές ευχές του για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, με επιστολή του προς τον Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Κιέβου κατόπιν έντονης αδιαθεσίας.
Ο Αρχιμ.Εφραίμ προσήλθε στο Κίεβο ως μέλος της τετραμελούς Πατριαρ-
χικής Αντιπροσωπείας, που θα συμμετάσχει στην αυριανή ενθρόνιση του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, ωστόσο, μετά την άφιξη της πτήσης στην οποία επέβαινε, από την Κωνσταντινούπολη στο Κίεβο, ο Γέροντας ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Αμέσως μετά την άφιξή του και επειδή η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μετέβη σε κλινική του Κιέβου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε περάσει έμφραγμα. Του παρεσχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του έκαναν αμέσως εισαγωγή.
Λόγω του ότι ο Γέροντας έχει βεβαρυμένο καρδιακό ιστορικό και είναι και ζαχαροδιαβητικός, η ανησυχία των γιατρών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ήταν ακόμη μεγαλύτερη, μιας και πρόσφατα υπέστη επέμβαση πενταπλού στέντ στην καρδιά του.
Προς το παρόν, νοσηλεύεται στην κλινική του Κιέβου και παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου