Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

11749 - Κατάληψη από εξωεκκλησιαστικά άτομα

«Ο Μητροπολιτικός Ναός έχει καταληφθεί από παλαιοημερολογίτες - "γνήσιους ορθόδοξους χριστιανούς"· ο πολιτικός κόσμος συστήνει στην Εκκλησία της Ελλάδος να κάνει υπομονή και να διαπραγματευθεί με τους καταληψίες για το καθεστώς ιδιοκτησίας του ναού»... θα μπορούσε να είναι είδηση σε ένα εφιαλτικό μέλλον.
Και όμως, δυστυχώς, αυτή η παράδοξη κατάσταση είναι πραγματικότητα στο Άγιο Όρος! Μια ομάδα ΓΟΧ (αυτοαποκα-
λούμενων «γνησίων ορθοδόξων χριστιανών» - παλαιοημερο-λογιτών) έκανε κατάληψη στο κεντρικό κτήριο της Μονής Εσφιγμένου και ανέλαβε παρανόμως τη διοίκησή της, χρησιμοποιώντας βία ενάντια στους υπάρχοντες ηλικιωμένους μοναχούς.
Η σχισματική αυτή ομάδα συντηρεί την κατάληψη με απειλές ανατίναξης του κτηρίου του μοναστηριού, με ρίψεις βομβών μολότωφ κατά ανθρώπων, προπαγάνδα και ανυπόστατα αφηγήματα.
Δυστυχώς, η Πολιτεία διαχρονικά επιδεικνύει χαρακτηριστική αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος που ταλανίζει το Άγιο Όρος. Λόγω μικροπολιτικών συμφερόντων παραμερίζεται το εθνικό συμφέρον και το καλό της Εκκλησίας.
Το Άγιο Όρος ανήκει στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, στην οποία ανήκει και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία σε όλο το κόσμο, όπου η κάθε τοπική Εκκλησία εορτάζει με το ημερολόγιο τής επιλογής της.
Οι λεγόμενοι «γνήσιοι χριστιανοί»-παλαιοημερολογίτες δεν είναι μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, αλλά κάποιοι που φορούν απλώς ράσα και με διάφορες προφάσεις συγκεντρώνουν οπαδούς και υλικά οφέλη.
Σώστε το Άγιο Όρος!
†Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου