Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

11685 - «Ως Αγιορείτες δεν δεχόμαστε να ταπεινωθεί από κανέναν ο Ελληνισμός και το Οικουμενικό Πατριαρχείο» - «Δε θα επιτραπεί σε κανέναν η εργαλειοποίηση του Αγίου Όρους»

2 σχόλια:

  1. Άρα μπορεί να έρθει κι ο Μητροπολίτης Ουκρανίας Ονούφριος και να λειτουργήσει σε όποια Ιερά Μονή θέλει;;; Θα του δώσει η επιστασία συστατήριο έγγραφο; Επειδή δεν γνωρίζω τι γίνεται με αυτά τα πράγματα, απλά ρωτάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/19, 7:49 μ.μ.

    Όχι. Ούτε ο μητροπολίτης Ονούφριος, ούτε ο Πατριάρχης ούτε άλλος ιερωμένος μπορεί να λειτουργήσει σε όποια Μονή θέλει. Οι μοναχοί στο Άγιο Όρος πολεμούν την ακηδία με το πρόγραμμα. Δεν βγαίνουν έξω από το πρόγραμμα τους και τις λειτουργίες τους. Το διακόνημα του εφημέριου δεν αφήνεται στους επισκέπτες. Οι προσκυνητές (ιερωμένοι και λαϊκοί) μπορούν να επισκεφτούν όποια μονή θέλουν και να προσκυνήσουν ή και να διανυκτερεύσουν εκεί, με την προϋπόθεση ότι η μονή δέχεται επισκέπτες την συγκεκριμένη περίοδο. Τυχόν τέλεση της Θείας λειτουργίας από ιεράρχη γίνεται με συνεννόηση με την συγκεκριμένη Μονή προηγουμένως και μπαίνει στο πρόγραμμα.
    Ας μας διορθώσει κάποιος αν έχουμε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή