Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

10744 - Με την παρουσία δυο Αγιορειτών Ηγουμένων, η εορτή των Αγιορειτών Πατέρων στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικά και με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη πάντων των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Πατέρων στον Ιερό Ναό Αγιορειτών Πατέρων, Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους στη Νέα Ιωνία.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 (Β’ Ματθαίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πανοσ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Γέροντος Αλεξίου, του Πανοσ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους Γέροντος Γαβριήλ, Κληρικών της Ιεράς
Μητροπόλεως, Πατέρων από την Αδελφότητα της Μονής και την παρουσία τοπικών αρχόντων και πλήθος πιστών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Μτ, δ’ 18-23), στον αγιολογικό πλούτο του Αγίου Όρους καθώς και στα πρόσωπα εκείνα, τα οποία με ορμητήριο το ιερό θυσιαστήριο άφησαν ανεξίτηλη στο χρόνο σπουδαία πνευματική παρακαταθήκη και μαρτυρία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το εσπέρας της Κυριακής 10 Ιουνίου 2018 τελέσθηκε ο μεθέορτιος πανηγυρικός Εσπερινός και το κτητορικό Μνημόσυνο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τον οποίο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Μονής Παντοκράτορος Γέροντας Γαβριήλ και πλειάδα κληρικών.
Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Πανοσιολογιότατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο για την τιμητική πρόσκληση να προστεί των εορταστικών εκδηλώσεων, καθώς και όλους τους παρισταμένους κληρικούς, άρχοντες και τον πιστό λαό του Θεού. 



















Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος
Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου