Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

10759 - Εγκατάσταση της Χιλανδαρινής Επιστασίας στο Άγιον Όρος

Με κάθε επισημότητα και όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου 2017 (π.η. 1/6/2017) η αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος.
Την ράβδο του Πρώτου παρέδωσε ο απερχόμενος Πρωτεπιστάτης Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιστασίας: Γέροντα Ιερομ. Ευάρεστο Παντοκρατορινό, Γέροντα Νικηφόρο Φιλοθεΐτη και Γέροντα Ιερομ. Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη στη νέα Χιλανδαρινή Επιστασία.
Πρωτεπιστάτης ενεχειρίστηκε ο Ιερομ. Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός, ενώ την Επιστασία των Ιερών Μονών αποτελούν τα μέλη της τέταρτης τετράδας στη
σειρά της Ιεραρχίας των Επιστασιών: Γέρων Παύλος Ξηροποταμινός, Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και Γέρων Παΐσιος Γρηγοριάτης.  Αρχιγραμματέας εξελέγη ο Γέρων Κοσμάς Σιμωνοπετρίτης.
Παρευρέθηκαν ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, αντιπρόσωποι των μονών, πολλοί μοναχοί και ευλαβείς προσκυνηταί.
Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Κοινότητας, όπου η Νέα Επιστασία δέχθηκε τις ευχές όλων. Σχετικό: 10755 - Αύριο η αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιο Όρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου