Σάββατο 5 Μαΐου 2018

10597 - Ειρηνεύετε!

Η σύλληψη, τα πάθη και η Σταύρωση του Χριστού προκάλεσαν ταραχή και αβεβαιότητα στους μαθητές Του. Ο φόβος τους κυρίευσε και τους οδήγησε να κρυφθούν έντρομοι. Τα πάντα έδειχναν να έχουν καταρρεύσει στην ζωή τους. Απελπισία και σκοτάδι. Ξέχασαν αμέσως τα λόγια του Διδασκάλου τους, τις νουθεσίες και τα θαύματα.
Με ποια δύναμη και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να συνεχίσουν την ζωή τους; Τι έπρεπε να πράξουν και με ποιον τρόπο έπρεπε να κινηθούν; Αδιέξοδο απόλυτο!
Την λύση έδωσε ο Ίδιος ο Διδάσκαλός τους. Αυτός τους απάντησε τα ερωτήματα και διέλυσε τα αδιέξοδα, δείχνοντας τον δρόμο, που έπρεπε να ακολουθήσουν.
Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά, μετά την Ανάστασή Του, είδε τους μαθητές Του φοβισμένους. Είδε την εικόνα του παιδιού, που απομακρύνεται από τον Πατέρα του και τρέμει από τον φόβο. Είδαν και οι μαθητές τον Διδάσκαλό τους και γέμισαν χαρά και φως από την γλυκιά παρουσία Του.

Η παρουσία του αναστημένου Χριστού διέλυσε το σκοτάδι και την λύπη, τον φόβο και το αδιέξοδο. Οι μαθητές γέμισαν από χαρά και αισιοδοξία, θυμήθηκαν όσα είδαν και άκουσαν από τον Ίδιο στα τρία χρόνια, που τον ακολουθούσαν. Γεννήθηκε η πίστη τους στο πρόσωπό Του, πιο δυνατή αυτήν την φορά, σίγουρη, χωρίς αμφιβολίες.
Αφού Τον εμπιστεύθηκαν, ακούστηκε η φωνή Του, η φωνή του Διδασκάλου, η φωνή του Δημιουργού, που τους καλούσε να αναστηθούν μαζί Του: «Ειρήνη υμίν!». «Ειρηνεύετε» τους είπε. Ήταν η λύση και η απάντηση στην κατάσταση, που είχαν βρεθεί.
Τους χάρισε την ειρήνη, για να φύγει η ταραχή.
Τους ειρήνευσε, για να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν την αλήθεια.
Τους παρέδωσε τον τρόπο, για να τον μεταδώσουν οι ίδιοι στην ανθρωπότητα μέχρι σήμερα, πώς να ξεφεύγουμε από τα αδιέξοδα και την λύπη στην ζωή μας μόνο με την πίστη μας σ' Αυτόν και την ειρήνη στην ψυχή μας.
Ειρηνεύετε! Λύσεις υπάρχουν. Η ταραχή μας δεν επιτρέπει να βρεθούν οι λύσεις.
Ας εμπιστευθούμε τον ουράνιο Πατέρα μας, τον Μόνο που χαρίζει ειρήνη, χαρά και φως στην ζωή μας. Είναι ο Πατέρας που καλεί τα παιδιά Του να ζήσουν κοντά Του αναστημένα και ειρηνικά!
Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

1 σχόλιο:

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
    ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ.

    Σημεία των καιρών (4) - Η φυλακή της νέας Ταυτότητας και το ΧΑΡΑΓΜΑ στο DNA
    ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ:
    https://www.youtube.com/watch?v=kTB5Dr2ehHE

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΦΕΚ 1476-Β, 27 Απριλίου 2018) ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή