Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

9872 - Η επιστροφή της Αγίας Ζώνης στο Άγιο Όρος - Με απέραντη χαρά και συγκίνηση υποδέχθηκαν οι μοναχοί το Θεομητορικό κειμήλιο στη βάση του (φωτογραφίες)

Ήταν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το καραβάκι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου ξεπρόβαλε μέσα στην χειμωνιάτικη μουντή ατμόσφαιρα του Αγίου Όρους. 
Οι μοναχοί μέσα στο ψιλόβροχο περίμεναν ψάλλοντας, να υποδεχτούν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μετά την περιοδεία που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας για τον  αγιασμό και την ενίσχυση του λαού.
Στα μάτια όλων έβλεπε κανείς τη λάμψη από τη χαρά που είχαν μέσα τους αφού το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγειο ζωή της Παναγίας επέστρεφε στη βάση του. 
Ο Γέροντάς τους, μετέφερε στα χέρια του το ιερό κειμήλιο και φτάνοντας στο λιμάνι το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ Χρυσόστομο, ο οποίος βρισκόταν στη Μονή.
Οι Βατοπαιδινοί πατέρες ανάμεσα σε πλήθος κόσμου συνόδευσαν το Ιερό κειμήλιο μέχρι τον τόπο που φυλάσσεται και οι ψαλμωδίες τους και δοξολογίες τους ένιωθε κανείς ότι έφταναν ως τον Ουρανό 
Η Μάνα τους η Παναγία είναι  αυτή που αγγίζει τις καρδιές τους ακόμη και μέσα από τα κειμηλιά της, που όταν τα αποχωρίζονται για λίγο γίνεται πιο μεγάλη η χαρά τους όταν αυτά επιστρέφουν και πάλι ανάμεσα τους .
Διότι  κάθε φορά επιστρέφουν μετά από αμέτρητες ώρες προσευχών και δακρύων του λαού που έσκυψε με πόνο και ασπάστηκε το κειμήλιο αυτό ψιθυρίζοντας ο καθένας ότι θα ήθελε να εμπιστευτεί στην Παναγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου