Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

9331 - Ανακύκλωση συσκευασιών και στο Άγιο Όρος

     
       Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), καλύπτοντας ήδη το 92% του ελληνικού πληθυσμού, ανταποκρίθηκε στην πρόταση συνεργασίας της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους Άθω και οργανώνει την ανακύκλωση συσκευασιών στην Ιερά Χερσόνησο.
Το έργο αφορά στα απόβλητα συσκευασίας (χάρτινες, γυάλινες, πλαστικές, αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες) που παράγονται εντός της Ιεράς Κοινότητας, τα οποία πλέον θα μεταφέρονται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της ΕΕΑΑ στη Θέρμη προς περαιτέρω διαλογή και ανακύκλωση ώστε να επιστρέψουν και πάλι ως νέα προϊόντα στο φυσικό και οικονομικό κύκλο.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών στον μπλε κάδο, θα οργανωθούν ειδικές ενέργειες ενημέρωσης στην περιοχή ευθύνης της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους σε συνεργασία με την Ιερά Κοινότητα, ώστε τα μέλη της να συμμετέχουν ενεργά αλλά και με τον σωστό τρόπο στην ανακύκλωση συσκευασιών στον μπλε κάδο.
Όπως δηλώθηκε από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους: «Αισθανόμαστε μεγάλη ευλογία που ζούμε στον άγιο τούτο Τόπο, το Περιβόλι της Παναγίας μας. Γι´ αυτό το λόγο και προσπαθούμε να διαφυλάσσουμε πάντα καθαρό το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον μας και το ιερό χώμα το οποίο πατούμε».
Ο γενικός διευθυντής της ΕΕΑΑ, Γιάννης Ραζής, σημείωσε από την πλευρά του: «Η ανακύκλωση συσκευασιών έχει στόχο την πλήρη κάλυψη της χώρας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με συνέπεια και προσήλωση. Με την έναρξη της συγκεκριμένης συνεργασίας αποδεικνύουμε πως με όραμα και επιμονή η ανακύκλωση είναι εφικτή παντού. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς δεν πρόκειται για άλλη μια συνεργασία, αλλά για μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση που αναδεικνύει τη σημασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου