Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

9258 - Επιστημονική Ημερίδα Πεμπτουσίας: «Ευγένιος Βούλγαρις. Ο homo universalis του Νέου Ελληνισμού»

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 300 ετών από τη γέννηση του επιφανούς ανδρός της Εκκλησίας και των γραμμάτων του Νέου Ελληνισμού, Ευγενίου Βούλγαρη, η Πεμπτουσία διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ευγένιος Βούλγαρις. Ο homo universalis του Νέου Ελληνισμού».
Ο οσίας βιοτής, ο φιλοσοφικώτερος και επιστημονικώτερος των διδασκάλων και διαπρεπέστερος των λογίων του Γένους, αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κατόπιν αρχιεπίσκοπος Σλαβηνίου και Χερσώνος κλεινός Ευγένιος, δίδαξε, ως γνωστόν, στην Αθωνιάδα Σχολή (1753-59). Αισθανόμενη συνεπώς η Ιστοσελίδα Πεμπτουσία την ευθύνη και το χρέος προς το πρόσωπο του μεγάλου διδασκάλου του Γένους και χάριν της προώθησης της έρευνας της ιστορίας του Γένους, τιμά τη μνήμη του ενδόξου ανδρός με την εν λόγω Ημερίδα, εν είδει φιλολογικού μνημοσύνου, στην οποία θα προσθέτει και εκκλησιαστικό μνημόσυνο.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στις 18-19 Νοεμβρίου 2016. Την επομένη της Ημερίδας, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο στη μνήμη του Ευγενίου Βούλγαρη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ριζάρη.

Το πλήρες Πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου