Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

9330 - Ο λαμπρός εορτασμός της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους


Του Ηλία Προύφα, ilproufas@gmail.com
Τους προστάτες του Παμμέγιστους Ταξιάρχες Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ γιόρτασε προχθές (21/8 Νοεμβρίου) μεγαλοπρεπώς, η Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι, παρουσία του πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτή της ΝΔ Λάρισας Μάξιμου Χαρακόπουλου και του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου.

Την παραμονή της εορτής προεξάρχοντος του Ουκρανού Επισκόπου Ομπούχοβο κ.κ. Ιωνά, πραγματοποιήθηκε ιερά αγρυπνία, στην οποία συμμετείχαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Δοχειαρίου και Λογγοβάρδας Πάρου κ.κ. Γρηγόριος και Χρυσόστομος καθώς και πλειάδα ιερέων και μοναχών ως αντιπρόσωποι από μονές και σκήτες τόσο του Αγίου Όρους καθώς και από την υπόλοιπη επικράτεια και το εξωτερικό.
Τη Δευτέρα κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Ταξιαρχών σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που τηρείται στο Άγιον Όρος, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, λιτάνευση των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στη μονή καθώς και των Θαυματουργών εικόνων της Παναγίας Γοργοϋπηκόου και του Ταξιάρχη, ο αγιασμός στο πηγάδι των Αρχαγγέλων ενώ στο τέλος ακολούθησε πλούσια μοναστηριακή τράπεζα η οποία έκλεισε με ψυχωφέλιμους λόγους του Σεβάσμιου Καθηγουμένου της Μονής Γέροντα Γρηγορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου