Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

8776 - Φωτογραφίες από την Πανήγυρη του Οσίου Παϊσίου στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου

Η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου για δεύτερη χρονιά μετά την αγιοκατάταξη, πανηγύρισε τη μνήμη του οσίου Παϊσίου.
Στις 24 Ιουλίου έγινε αγρυπνία και ακολούθησε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία​, όπου​ λειτούργησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Στην πανηγυρική τράπεζα που ακολούθησε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, με συγκίνηση αναφέρθηκε στην αρετή και τον αγώνα του Αγίου.
Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στην άσκηση, την υπομονή και την ταπείνωση που είχε ο Μοναχός Παΐσιος. Επίσης με ιδιαίτερη συγκίνηση αποκάλυψε ορισμένες συναντήσεις που είχε προκειμένου να λάβει τις συμβουλές του.

Παραμονή της εορτής δεκάδες προσκυνητών επισκέφθηκαν και προσκύνησαν στο Κελί του οσίου στην Παναγούδα και εν συνεχεία συμμετείχαν στην ιερά αγρυπνία στο Κουτλουμούσι.1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/7/16, 10:25 μ.μ.

    ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ, ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΛΥΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή