Τρίτη 24 Μαΐου 2016

8446 - Στη Βουλή των Ελλήνων η Έκθεση «Άθως. Το Άγιον Όρος»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αθήνα, 24 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Την έκθεση «Άθως. Το Άγιον Όρος» θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Άθως. Το Άγιον Όρος», στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016, στις 6 μ.μ. 
Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, με την ευκαιρία του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος (1016-2016).

Αμέσως πριν από τα εγκαίνια, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Ποπόβ, ενώ ομιλία θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ενώπιον εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εκπροσώπων άλλων θρησκευτικών δογμάτων, καθώς και εκπροσώπων των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας. 
Η έκθεση «Άθως. Το Άγιον Όρος» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσική Κρατική Δούμα πριν από δύο μήνες, ενώ, μετά την παρουσίασή της στη Βουλή των Ελλήνων, θα ακολουθήσει μια μεγάλη διαδρομή, με επόμενους σταθμούς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μουσειακό χώρο του Βελιγραδίου και τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας.
Η έκθεση περιλαμβάνει ιστορικό υλικό προερχόμενο από τις συλλογές της Αγιορειτικής Φωτοθήκης της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, με σπανιότατες φωτογραφικές αποτυπώσεις προσώπων και ιστορικών γεγονότων σχετικών με το Άγιον Όρος, εικόνες από την καθημερινή βιωτή, φωτογραφίες Αγίων ασκητών, Πατριαρχών, ηγουμένων και υψηλών επισκεπτών, καθώς και μοναδικές χαρακτικές αποτυπώσεις του Αγίου Όρους. 
Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι ανοικτά για τους εκπροσώπους του Τύπου, κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής των Ελλήνων.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου