Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

8425 - Στη Ρώμη τα «χρώματα» του Αγίου Όρους με τον φακό του Στράτου Καλαφάτη

«Άθως, τα χρώματα της πίστης» είναι ο τίτλος της έκθεσης του φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη, που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στη Ρώμη με μεγάλη προσέλευση κοινού. 
Εκατόν είκοσι φωτογραφίες του Έλληνα καλλιτέχνη φιλοξενούνται, έως τις 22 Μαΐου, στις αίθουσες της Μορφωτικής Ακαδημίας της Ρουμανίας στην Αιώνια Πόλη, στην ίδια περιοχή όπου βρίσκεται και η ελληνική πρεσβεία.
«Με την έκθεση αυτή της Ρώμης, κλείνει ο κύκλος παρουσιάσεων της δουλειάς μου στην Ιταλία, αφού πριν από την ιταλική πρωτεύουσα προηγήθηκε το Τορίνο και η Τεργέστη. Το κοινό, χάρη στο αντικείμενο που επέλεξα, είναι οπωσδήποτε πολύ ευρύ και δεν περιορίζεται μόνον στους πιστούς ή στους φίλους της φωτογραφίας» δήλωσε ο γνωστός φωτογράφος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Στράτος Καλαφάτης έχει αφιερώσει πέντε χρόνια στην «εξερεύνηση» του ‘Αθους, το οποίο έχει επισκεφθεί είκοσι πέντε φορές για ένα σύνολο διακοσίων ημερών.
Η τέχνη της φωτογραφίας είναι για εκείνον «ένα πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της ζωής. Αν ο κάθε ένας από εμάς συνεχίσει να δίνει τη συμβολή του, με την δουλειά του και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε και σε κάποιες δυσκολίες τις οποίες αναγκασθήκαμε να αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε ο «φωτογράφος του Αγίου Όρους».
Την κύριας σημασίας αρωγή τους, για να μπορέσει να στηθεί η έκθεση της Ρώμης- όπως υπογράμμισε με έμφαση ο καλλιτέχνης- προσέφεραν ο Διονύσης Καψάλης από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, ο Σταύρος Πετσόπουλος από τις εκδόσεις ‘Αγρα και η επιμελήτρια Αφροδίτη Οικονομίδη. Την όλη πρωτοβουλία στήριξαν δυναμικά, επίσης, η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας.
Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου