Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

7505 - Καθαγιασμός αντιγράφου Εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου

Το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος υπό του πνευματικού του πατρός, Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, μετέβη εις στην Ιερά Μονή της Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, η οποία και αποτελεί μετόχιον της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους.
Κατά την διάρκειας της παραμονής τους, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας υπό της μοναστικής αδελφότητος, καθαγίασαν με το Άγιο Μύρο το αντίγραφο της εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η οποία είχε ευλογηθεί πρώτα στο Περιβόλι της Παναγίας και πιο συγκεκριμένα εις την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, όπου και ευρίσκεται η πρωτότυπος.

Ο πολύτιμος αυτός θησαυρός θα μεταφερθεί αύριο Κυριακή 29 Νοεμβρίου, πάνδημος και με κάθε μεγαλοπρέπεια στις 17:00 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία των Τρικάλων και από εκεί στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου θα παραμείνει μόνιμα στην πόλη των Τρικάλων, προς ευλογία, σκέπη και προστασία των πιστών και των κατοίκων της θεσσαλικής γης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου