Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

2790 - Αυστραλία: «Θέλουμε πάρα πολύ να φιλοξενήσουμε μια έκθεση με θησαυρούς του Αγίου Όρους»


Η πολιτεία της Βικτόριας και η Ελλάδα θα αρχίσουν συζητήσεις για την «επικαιροποίηση» του μνημονίου που είχαν υπογράψει, στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία.
.......Την πρόταση έκανε ο πολιτειακός ομογενής υπουργός Πολυπολιτισμού και Ιθαγένειας, Νίκος Κότσιρας, στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνο Τσιάρα.
.......Ο κ. Τσιάρας αποδέχθηκε την πρόταση του ομογενή υπουργού. Επίσης, συμφώνησε μαζί του να εξεταστεί το ενδεχόμενο όπως η Βικτόρια φιλοξενήσει έκθεση με θησαυρούς του Αγίου Όρους.
.......«Θέλουμε πάρα πολύ να φιλοξενήσουμε μια έκθεση με θησαυρούς του Αγίου Όρους. Αν συμφωνήσει η Ελλάδα και στείλει μια αξιόλογη έκθεση θα θέλαμε αυτή να γίνει στο Μουσείο της Βικτόριας» είπε ο κ. Κότσιρας.
.......Ο κ. Τσιάρας δεσμεύτηκε όπως η Ελλάδα, μέσω των αρμοδίων φορέων, θα εξετάσει την αυστραλιανή πρόταση.
.......Ο υφυπουργός Εξωτερικών, κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη συναντήθηκε με τον αρχηγό της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Ντανιέλ 'Αντριους και την ομογενή σκιώδη υπουργό, Τζένη Μικάκου, ενώ είχε πολυάριθμες επαφές με μέλη της ομογένειας.
.......Από σήμερα βρίσκεται στην Αδελαΐδα, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου