Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

2922 - Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μοναχού Παϊσίου του Αγιορείτου, στην ΠάτραΣτον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών λειτούργησε σήμερα Κυριακή Β’ Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουλτουμουσίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Πατρών Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Χατζή, τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Θεοδόσιο με τους συνεφημέριούς του Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Σταθούλια, τον Πρεσβύτερο π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, τον συνταξιούχο κληρικό Πρωτοπρεσβύτερο π. Κων/νο Γκοτσόπουλο και τους Διακόνους Σεραφείμ Αργυρόπουλο, Ιωακείμ Σταματόπουλο και Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αγιορείτης Γέροντας π. Χριστόδουλος ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και στον Πνευματικό αγώνα.
Μετά τη Θεία Κοινωνία, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερον τον Ευλαβέστατο εφημέριο του Ναού π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο ο οποίος εργάζεται με ιερό ζήλο, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, με θυσιαστική διάθεση και με αγάπη στον αμπελώνα του Κυρίου. Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι γνωρίζει τον π. Αναστάσιο από την εποχή που ήτο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και συνεργάζετο μαζί του σε θέματα Αντιαιρετικά.
Κατόπιν τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μοναχού Παϊσίου του Αγιορείτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου